OP mi skončil platnosť 1.8.2024. všimla som si to dosť neskoro, tento týždeň keď som z dokladov vyberala poistenecký preukaz na výber ďalších antibiotík.
Ako postupovať a čo všetko mi bude treba so sebou na vybavenie nového občianskeho preukazu? Aké pokuty ma čakajú?
Nic netreba, ani pokutu nedostanes, len si stary zober a s nim chod vybavit novy.
To isté sa mi stalo na konci júna, ubytovávala som sa v hoteli a recepčná si to všimla. Našťastie som mala VP so sebou. Netreba ti nič, len starý OP, vypíšeš žiadosť a to je všetko. Ak chceš do 2 dní, tak zaplatíš 20€ ak ti stačí do mesiaca nič.
Tusim ta pokuta sa plati ked mas viac ako mesiac neplatny op. Takze cim skor vybavit novy. Nepotrebujes nic, len prist na policiu ci prislusne klientske centrum, zaplatit kolok a nechat sa odfotit. Ja som ani ziadnu ziadost nevypisovala, ved udaje v systeme su, jedine co sa aktualizuje je fotka a podpis
@vanilkovazmrzka A odtlačky 😉
@teki1 ja som ziadne odtlacky nedavala.. nepamatam si.
@vanilkovazmrzka Už ich pýtali.
Normálne si choď spraviť nový. Žiadnu pokutu Ti nedajú. Môj muž si robil po roku po platnosti (nevšimol si) a kamoš, čo žije dlhodobo v zahraničí si minulý týždeň dával robiť. Mal ho 5 rokov po a v pohode vystavili nový bez pokuty obom. Aj policajtka za okienkom povedala, že za to pokuty nadávajú.
@teki1 uplne si ma teraz zneistila :D ale pozeram ze december 22 su zavedene tieto nove bio udaje, tak ja som bola este predtym :D uz som si myslela ze mi asi sibe ze si nepamatam na odtlacky :D
@vanilkovazmrzka Prepáč 😇
Aktualizujem informácie v prípade že sa k tomuto fóru dostane niekto, čo sa nachádza v podobnej situácii:
Zašla som tam v piatok, bolo mi povedané že som to stihla veľmi dobre, keby uplynie lehota 30 dní tak by som sa pokute pravdepodobne nevyhla a taktiež je zavedené potvrdenie o štátnom občianstve (do 30 dní ho nebolo treba) keďže ním je len PLATNÝ občiansky preukaz alebo PLATNÝ cestovný pás (nemám pás). Súčasťou je aj 6 ciferný kód a odtlačky prstov. Hodila som pár eur na kolok a na ďalší týždeň poň idem.
@novakkata Absolútne ti nič netreba. Ja som sa toho tiez strasne bala aj vacsich poplatkov ako bolo napisane na stránke ale absolutne som nic neplatila extra ani pokutu. Ja som bola v utorok vybaviť občiansky preukaz lebo skončil v máji 2024 a áno 4 mesiace som tak chodila. Ani do mňa nerýpala úradníčka. Lebo proste stane sa. 🤷♀️
nic ti netreba, len ist.. doklad o obcianstve nepotrebujes, uz obcianky mas, informacie ostanu len ti urobia novy. Jedine pri novych dokladoch (dcere), strate a tak, som niesla pre istotu rodny list...
@chlebnik Pokuta žiadna
S neplatným OP chod vybaviť nový, nič iné nepotreduješ