Chcem sa opytat že či nevie niekto ako to bude od 21ho s poštami a s obchodami Lidl tesco viem že budu otvorene ale neviem či len maloobchod napr jednota. Na Myjave Senica Vđaka za odpoved
@nelca0510 však to najviac ma zaujima to tesko lidl a aj pošty lebo ja poberám dôchodok ale 22ho a ja ked som si včera volala že či ho dostanem skôr že nie tak kto vie ako to bude teraz ako pozerám že to bude ako to bude na jar
@adusik12457 aj lidl ci tesco su maloobchod. Velkoobchod je napr. Metro, kde sa nakupuje s ich kartou, ktoru za normalnych okolnosti ziskas ak sa preukazes zivnostenskym listom alebo inym dokladom o podnikani. Velkoobchod a maloobchod nie je ohraniceny velkostou prevadzky.
@jankalukasova ale aj pošty by mali nechat otvorene či?
Jednota, CBA atd... veď to sú potraviny. U nás aj miestna pekáreň, to býva otvorené.
Áno, čo sa týka pošty, tam sa nikdy nič nemenilo. Tie fungovali stále.
@adusik12457
Neboj sa poštu ti nezavrú.
Bude to to iste ako pri prvej vlne otvorene potravinydrogerie posty budu zavrete vsetky restiky co su teraz s terasami bude sa dat chodit aj mimo okresy
@adusik12457 presne majú vydať opatrenie tuším do pondelka, ale spomínali, že to bude podobné, ako za prvej vlny. Myslím, že potraviny budú otvorené, ale už budú mať zákaz predávať napr. elektroniku či tovar inej spotreby, aby zabránili porušeniu konkurenčného trhu (keďže ostatné prevádzky budú zatvorené). Pošty boli otvorené aj počas prvej vlny, mali by byť aj teraz a čo ešte nevedeli presne boli kaderníctva a podobne, ale myslím, že ich tiež zatvoria ako za prvej vlny, otváranie bude teraz viazané na ten ich semafor, čiže v každom okrese podľa aktuálnej situácie. Zatvorené bude všetko najmenej 3 týždne. Tak to aspoň chápem ja.
@adusik12457 posty budu urcite otvorene a dochodok si mozes dat aj na ucet
jednota bude otvorená, lebo však primárne sú to potraviny, a som z toho včerajšku pochopila, že budú zavreté len obuvi, hračkárstva, odevy a také
Režim by mal byť cca rovnaký ako v 1.vlne - teda potraviny, drogérie, predajne s tovarom pre zvieratá, lekárne, pošty, banky, poisťovne, autoservisy, STK, veterina a pod. by mali byť otvorené. Ale do 21.12. ešte ďaleko, to sa ešte dá zo 10x zmeniť
dievčatá pri počte nakazených aký bol dnes do 21.12 bez lockdownu nevydržíme...uzavrie to skôr.
Sestra pracuje v Lidli, mám info od nej: normálne pracujú ešte aj 24.12. Potom zas 27.12. Pohoda.
@adusik12457 vieš, ja sa obávam, že to zatiaľ asi nevie nikto. Lebo aj keby ti tu dal niekto odpoveď, je šanca, že sa to do 2 hodín zmení. A podobne. Potraviny by mali byť otvorené, ale ako s tým "nalozia"obchodnici, ešte podľa mňa nik nevie. Al co sa týka jednoty na Myjave a Senici, skus sa popýtať tam🙂