Nútenie na nadčasy

dusanm12
15. aug 2018

Dobry den,som zenaty,otec dvojrocnej dcerky. Som zamestnanec firmy. Zamestnavatel mi dava prikazom chodit do prace v sobotu. Chcem sa spytat ci ma na to pravo,nakolko v zakonniku prace je uvedene,ze muz trvale sa starajuci o dieta do 3 rokov musi suhlasit. Len neviem nikde najst definiciu "trvale sa starajuci" .

dusanm12
autor
15. aug 2018

@denae Dakujem velmi pekne

alenah31
15. aug 2018

@dusanm12 si ženatý, manželka je predpokladám na RD čiže ona je žena trvalé sa starajúca o dieťa do 3 rokov, kvôli tomu poberá od štátu rod. príspevok.

sasesoe
15. aug 2018

@dusanm12 mozno by si mal zvazit ist na "matersku dovolenku" ty a popritom si najst inu pracu. Je tu kopec tem o tom, co ako alebo pozri na you tube mihal materska.

butterfly333
15. aug 2018

To som akosi nepochopila muž robí žena na materskej stará sa o dieťa do 3r a on nechce chodiť v sobotu do práce? No neviem ved nato je ta žena na materskej aby sa o dieťa starala. Ja si práve myslím ze keby bol muž či žena rozvedený a jemu je zverené dieťa vtedy po dohode so zamestnávateľom nemusí chodiť v sobotu na nadčasy. Alebo sa mýlim?

hettinka
15. aug 2018

@dusanm12 zaplatia ti tie nadčasy? Ak ano, buď rad, že provyrobis pre rodinu peniaze.
Ja ťahám nadčasy len za náhradné voľno. A som rada, že mám robotu.

dusanm12
autor
15. aug 2018

@alenah31 rodicovsky prispevok je podmieneny starostlivostou to ano,ale naopak to neplati,nie? starostlivost nie je podmienena prispevkom alebo sa mylim?

@butterfly333 ano nechcem chodit na nadcasy v sobotu lebo chcem byt s rodinou,normalna vec 🙂

dusanm12
autor
15. aug 2018

@hettinka peniaze vobec neriesim,ide mi o vyklad spominaneho zakona

dusanm12
autor
15. aug 2018

@sasesoe jop v oktobri nastupujem na rodicovsku ja s tym ze ostavam pracovat

katarinamarkova
15. aug 2018

@dusanm12 musí súhlasiť s nadcasmi....nie s pracou v sobotu.....???či mylim sa? Ako máš v pracovnej zmluve definovany prac.cas? Ak napr.flexi...prip mesačne či kvartalne....tak silno pochybujem za sa v danom momente jedna o prácu nadcas. Mimochodom ak je žena doma na rd tak je toto viac ako smiesne. Ak ti nesedi praca v sobotu a tvoj zamestnávateľ potrebuje zamestnanca aj na soboty tak jednoducho zmen prácu. Alebo ostan doma starať sa o vaše dieťa a manzelku posli do práce. Kuk ešte raz ten zakonnik lebo ono všade kde je ..so suhlasom zamestnanca..je väčšinou aj dodatok ..ak tomu nebrania vážne prevádzkové dovody.. Atd.....

dusanm12
autor
15. aug 2018

@katarinamarkova sobota je v mojom pripade nadcas. nemam pocit,ze by som nestaral o dieta len preto ze pracujem 🙂 ano citat viem aj ja. ide mi o definiciu " trvale sa starajuci" .

butterfly333
15. aug 2018

@dusanm12 ani mne sa nechce chodiť v sobotu do práce som rozvedená a mám v opatere dve deti no do práce musím.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusanm12
autor
15. aug 2018

@butterfly333 to je pekne 🙂 ale pytal som sa len na vyklad toho paragrafu 🙂

dusanm12
autor
15. aug 2018

@fefe123 dakujem,ale to je iny paragraf

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
15. aug 2018

Je to jedna sobota raz za čas, či každá? A je to nadčas nad rámec - myslím, že odrobiť 8 hod pondelok- piatok a chce navyše sobotu? Ináč, platí ti už za sobotu príplatky?

dusanm12
autor
15. aug 2018

@ukulela je to kazda sobota,jop pon-pia 8hod a navyse sobota.

dusanm12
autor
15. aug 2018

@fefe123 nerozumieme sa asi,ja mam otazku ohladne ineho paragrafu. ale dakujem este raz 🙂

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinamarkova
15. aug 2018

@dusanm12 ako máš definovany prac.
cas v pracovnej zmluve? A nie nie si trvale sa starajuci pretože manželka je na rd a nepracuje.... Ak pôjdeš na rd ty mozes sa tým potom v práci ohanat a ano s tvojim suhlasom ak tomu nebudút brániť prevádzkové dovody. Takže to je aj tak vpodstate jedno.

dusanm12
autor
15. aug 2018

@fefe123 teraz sa chapeme 🙂 ALE 🙂 mna konkretne zaujima ten treti odstavec a slovne spojenie " muz trvale sa starajuci o dieta"

dusanm12
autor
15. aug 2018

@katarinamarkova a kde to je zadefinovane ze trvale sa starajuci budem ked pojdem na rd? 🙂 a manzelka pracuje tiez aj ked je na rd. teraz mi porad 🙂

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusanm12
autor
15. aug 2018

@fefe123 moja chyba mna sa tyka druhy odstavec,ten treti je ako vravis pre osamelych rodicov.

dusanm12
autor
15. aug 2018

@fefe123 nie teraz som to zle napisal 🙂 v 3.odstavci su zachytene oba pripady

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1177
15. aug 2018

Nemali by ti nariadit nadcas. Nas sa v praci pytali kto ma dieta menej ako 3, nemusi. Ja som si riesila skrateny uvazok, pri nom nadcasy byt nesmu, len neviem ci by to bolo aj pre teba riesenie.