Novorodenec bez karty poistenca

3. nov 2022

Zdravím, ako to funguje u lekárov s novorodencami pokial ešte nemajú kartu poistenca ? Keď nás prepúšťali z nemocnice nám nepovedali nič kedy ísť kam s novorodeniatkom no na internete som čítala že do 3 dní od prepustenia sa treba hlásiť u svojho pediatra tak sa podla toho riadim akurát že maličký ešte nemá kartu poistenca je to problém?

evkamotka
3. nov 2022

Plati tvoje poistenie

sirka9
3. nov 2022

Kým nebude mať vlastné poistenie platí tvoje. Tuším do 30 dní by malo mať bábo svoje

autor
3. nov 2022

Super ďakujem.

veroonr
3. nov 2022

Porodnice uz nedavaju ziadne pokyny lebo skoro vsetko sa zautomatizovalo. Poistenie pre dietatko do 30 plati tvoje a dovtedy ho samostatne zaregistruje tvoja poistovna

tuippo
3. nov 2022

od 1.8. 2022 má na základe zmeny zákona dieťa automaticky takú istú poisťovňu ako ty. Ak ju nechceš vymeniť za inú netreba robiť nič

autor
3. nov 2022

@tuippo áno to viem to mi povedali v poistovni ked som ho chcela zahlásiť.

lienka.7
3. nov 2022

Ako ti pise
@tuippo poisťovňu ma po tebe. Cize ked mu bude lekarka niečo predpisovať, napise na teba, s poznámkou ze je to pre dceru/syna.
Na kartičku sa pytaj v poisťovni, ako sa k nej dostanes.
Ked ti nepovedia, obrat sa na urad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ako mas postupovat

autor
3. nov 2022

@lienka.7 no to mi vraj automaticky pošlu na trvalú adresu

lienka.7
3. nov 2022

Moze byt, len sa aj tak pytaj. Ja som volala na call centrum poisťovne, neviem odkiaľ si, ale v BA bola možnosť vyzdvihnutie karticky aj na pobočke. Poštou to trvalo dlhšie.
Napr.viem, ze ja som kartičku este nemala fyzicky doma, ale v systéme poisťovne malá uz "nahodena" bola. Ono kvoli preplacaniu to nahana najma pediater.