Ahojte dievčatá. Asi to sem nepatrí ale chcem sa spýtať ktoré máte skúsenosti či už váš partner alebo niekto z rodiny, poprípadne či je tu nejaká baba čo tomu rozumie. ....brat si kúpil 8.3.2019 Auto od jedného chalana a už asi 5x ho má pokazené ....vrazil uz do neho cez 2000€ ...a chcem sa teda spýtať či nie je nejaká 3 mesačná doba, Zeby mu to auto vrátil a on by bratovi vrátil peniaze?
Ďakujem pekne za odpovede.
Mal ho pred kupom zobrat k automechanikovi na kontrolu a zalezi ako bola postavena kupno-predaa zmluva
Tak máš trochu zavádzajúci nadpis, keby bolo auto nové tak by ste asi tieto problémy nemali.. Pri kúpe are si ho mali skontrolovať u profika.
@aalzbetkaa ak ho od niekoho kúpil tak nové nebolo 🙂.......tak či tak záleží od toho ako majú zmluvu
@aalzbetkaa tak ak je to jazdene auto mal si tak pozor na to co kupuje, jazdene auta sa bohuzial kazia... a nevidela som jazdene auto do ktoreho sa nevrazali peniaze...
Nie, jedine že by nejako preukázal, že to proste boli skryté vady, o ktorých ten kto mu to predal vedel a nepovedal mu o nich ale vieš to je slovo proti slovu. My sme tiež naše prvé auto kúpili za 1400 a za dva roky čo sme ho mali sme doňho vrazili skoro 200%€ ďalších
Viem niak tak,ze do pol roka veci mozes vratit ak nie spokojna. Manzel to pred nialym caspm tiez urobil a tiez to bolo s autom a predavajuci vratil peniaze plnu ciasku.
@148terka148 to by som chcela vediet,kde to tak funguje.Keby na mojom predanom aute niekto pol roka jazdil a neviem ako a kde-tak by som ho nechcela.Muz predaval auto a kupujuci mu o 3 mesiace poslal fotku auta zo zdvihaka,ze prevodovka.Ako nechapali sme,co mame riesit.Auto bolo predane riadne so zmluvou,pozrete mechanikom.Muz hovoril,ze pri skusobnej jazde chlapik hrozne soferoval.. A ako tu bolo pisane,do auta sa vrazaju peniaze nonstop
My sme sa tak oklamali....
Kúpili sme auto za necelých 7tis a vrazili sme doňho už raz toľko a asi už aj viac.
Odišla hneď zadná náprava, cely motor so spokojkou, turbo, vstreky a ešte xy takých niekoľko stovkových záležitosti.
Už sme si nie raz poplakali, ale priateľ si nedal pozor a doplatili sme.
V prvom rade, ked ho kupoval mal si ho dat niekomu, kto sa autam rozumie poriadne popozerat. Do zmluvy o kupe sa zvacsa uvadza, ze ak predavajuci zavadza kupujuceho o stave vozidla alebo sa najdu nejake skryte vady, tak moze auto vratit, no tiez tam je uvedena doba. Treba si pozriet aku zmluvu vlastne medzi sebou spisali
Rumba01 suhlasim a tiez manzel prisiel na noaku zavaznu chybu tak auto vratil a aj predavajuci peniaze.
@aalzbetkaa ak sa da preukazat, ze kupujuci o vade vedel, tak este ma sancu....ale ak to nepreukaze, tak je mala sanca na vratenie penazi, pretoze ide o kupu od sukromnej osoby a vtedy zaruka nie je, iba ak by si nejaku dohodli, ale to pochybujem....
@148terka148 urcite nie, ved je to pouzita vec a ak sa kupuju od sukromnej osoby a nie od predajcu, ktory je registrovany, tak tam zaruka nie je. Iba ak by si sami medzi sebou dohodli....ale zo zakona tam nie je ziadna zaruka
2) Ak ide o použitú vec, kupujúci a predávajúci sa môžu dohodnúť aj na kratšej záručnej dobe, nie však kratšej než 12 mesiacov....(zmluva by mala byt) takto to je
@aalzbetkaa fuuu no a mali spisanu zmluvu? Ťažko v takýchto prípadoch, my sme kúpili auto s prasknutý blokom motora, o čom predávajúci minimálne tušil, lebo mu niečo tieklo z neho. Ale nepovedal to. Aj sme ho kontaktovali, ale nula bodov.