Ahojte, zajtra nastupujem do práce a dostanem zmluvu, kvôli bývalému priateľovi mám exekúcie. Chcem sa spýtať máte niekto osobnú skúsenosť že ste sa dohodli na splátkach bez toho aby Vám siahli na plat? Lebo som sa pýtala v práci a že dávajú všetko na papier takže to by mi ostalo iba životné minimum ale odporučili mi prejsť na živnosť že tým padom by som nemohla sama seba exekuovať. Som s toho na nervy😢😢
@nanynou treba zavolať exekútorovi a s ním sa dohodnúť na splátkach.........
@nanynou jedine dohodnúť sa s exekútorom. Ak sa s ním dohodneš vopred, dohodnete si splátkový kalendár, nemusí riešiť splátky zo mzdy. Ak si ale doteraz exe neriešila, tak je vysoko pravdepodbné, že ich riešiť bude cez zamestnávateľa a ak to bude právne v poriadku, tak zamestnávateľ s tým žiaľ nič neurobí. Živnosť, áno, je riešenie čo sa exe týka, na druhej strane ti prinesie aj nevýhody. Budeš si sama platiť zdravotku, ostatné odvody prvý rok nie si povinná platiť, ale tým pádom žiadna platená PN, OČR, dovolenka, v prípade otehotnenia žiadne materské či iné dávky.
So splátkovým kalendárom by už musel súhlasil oprávnený (=ten v prospech koho je exekúcia vedená).
Ak by ste boli SZČO, na podnikateľskom účte alebo pri zdroji príjmu (=ten, kto by Vás platil), by exekútor postihol prakticky celú sumu, lepšie je teda byť zamestnancom.
@nanynou zivnost ti nepomoze, lebo exekutor ti zablokuje bankovy ucet a budes na tom este horsie, lebo nebudes mat ani odvody z coho zaplatit, jedine ze by ti chceli fakturu uhradit v hotovosti a nie na ucet....no splatky uz po exekucnom prikaze neviem ci bude exekutor ochotny....ak sa vola K..ty - ten urcite nebude ochotny...
@nanynou mali sme jedneho zamestnanca s exekuciou, ktory si to poriesil tak, ze mal len minimalnu mzdu, z ktorej mu strhali a zvysok mu odislo na fakturu nejakej srocky, s ktorou papierovo nemal vobec nic spolocne, proste nejaky dobry kamarat, znamy, sused, sestra.....bol konatelom a bol ochotny takto mu pomoct...ale to je naozaj risk a malokto toto dokaze na oboch stranach
good luck, skús sa kontaktovať s exekutorom, aj keď podľa mna to nebude mať možnop žiadnu cenu
@nanynou Ved dohodu o spltkach si mohla riesit doteraz. Ked doteraz nebola vola, tak jasne, ze budu strhavat z vyplaty. A ak si doteraz nepracovala, tak dostavat zvotne minimum je lepsie ako nic.