Nie je trestné zobrať väčšiu sumu peňazí, ktorú si niekto zabudol v bankomate?

17. jan 2023

Ahojte, včera som mala veľa povinností a v strese som si zabudla väčšiu sumu peňazí v bankomate a dnes tam tie peniaze niesú ani do banky ich nikto nepriniesol ,tak by ma zaujímalo ako sa postupuje, či sa to nedá pozrieť na kamerovom zázname a vymáhať to od toho človeka čo si to zobral , zaujímalo by ma či s tým nemáte skúsenosti , prosím bez výsmechu, veľmi pekne ďakujem za rady išlo naozaj o väčšiu sumu .

doriiis
17. jan 2023

Hned ako si to zistila,vrátila si sa tam a peniaze tam neboli si mala volať políciu a riešiť to.Teraz na druhý deň,na MK ti to je tak nič platné,že sa stazujes.

martul
17. jan 2023

Išla si na políciu?! To treba hneď. Čo si doteraz robila?

anjelicek26
17. jan 2023

A si si ista, ze si tam zabudla a nie ze ti ich niekto cestou domov ukradol alebo ich niekde zalozila? Kazdopadne chod do banky, povies cas vyberu a pozru zaznamy (s policiou). Ale prve by som sla do banky, mozno ich nikto nezobral - aspon u nas ked nevezmes, vcucne ich bankomat zas nazad.

gabika128
17. jan 2023

Bankomat po nejakom čase tie peniaze vcucne naspäť, v banle by ti mali povedať, aj na účte by si to mala vidieť. Inak to nahlas na políciu

euka210
17. jan 2023

Kontaktovat policiu, je zaber z kamery, da sa vypatrat. Su s tym vraj opletacky...svagor tak nasiel 20e, no cakal a dotycny sa o chvilu vratil. Keby ze nie, tak by volal cislo na bankomate. Ze kvoli 20e nechce mat problemy.

zooeynka
17. jan 2023

Kazdy bankomat ma kamery, velmi lahko zistia ci/kto zobral peniaze. A ano,je to trestny cin.

dankagirl
17. jan 2023

Je to trestný čin,ak si ich niekto zobral
Treba ihneď kontaktovať babku aj políciu ,ktorá na základe kamerového záznamu zisti popripadnu osobu

anjelicek26
17. jan 2023

Najprv si fakt zisti, ci zobral... ak ich bankomat vcucol nazad (co robi uz po ani nie minute), tak ti ich do 48h pripisu zas na ucet...ale chod sa proste najprv opytat, kym obehnes policiu a boh vie co este, je to prvy krok...

ibrunova
17. jan 2023

Choď sa opýtať na políciu, či ich niekto nedoniesol. Stáva sa to pravidelne. Pozor, nie všetky bankomaty vcucnú peniaze nazad, veľakrát tam peniaze ostanú visieť.

kvetinka75
17. jan 2023

kamera tam nie je? Podľa toho by sa dalo na polícii zistiť ak ich niekto zobral, že kto. Peniaze by sa mali vrátiť.

apolka77
17. jan 2023

Ja som tak raz našla 30 eur v bankomate (nie všetky ich podľa mňa vcucnu späť)...hneď som volala na info linku ,oni si to zapísali a že v pondelok nech idem do banky vrátiť. (Bankomat bol hneď vedľa banky) Tak som šla, aj som sa spýtala či ich už niekto hľadal , že nie ...ja som mala pocit z tej pani v banke že naco ich vraciam aspoň tak sa na mňa pozerala...že ju tým obťažujem.
Každopádne je to krádež.

melanta
17. jan 2023

Smer polícia, hoci ozaj neviem, prečo si nešla hneď. Že polícia zistí, kto ich zobral vôbec nie je isté. Zistí to, ak dotyčný aj vyberal peniaze z toho bankomatu. Ale ak išlo iba o okoloidúceho a nebude ho dobre vidno, tak ho polícia s veľkou pravdepodobnosťou neidentifikuje. A bude to iba drahé ponaučenie. Okrem toho, v banke si požiadaj o prešetrenie, či bankomat nevtiahol peniaze naspäť. Ak ich niekto nezobral hneď, tak pravdepodobne ich bankomat vcucol naspäť. Banka to preverí a peniaze ti pripíše naspäť. To zamestnanec na pobočke banky nevie zistiť, to musí dať prešetriť.

11mirka22
17. jan 2023

Odkiaľ si? Včera som zachytila na fb, že niekto takto našiel v bankomate väčšiu sumu a odovzdal do banky. Bol to bankomat slovenskej sporiteľne.

klarissa25
17. jan 2023

Hmm niekto zabudne veľkú sumu peňazí v bankomate a rieši to na druhý deň na MK namiesto toho aby kontaktoval políciu a banku ? Neeee neverím..?

autor
17. jan 2023

@11mirka22 Z Bratislavy a tiež to bol bankomat Slovenskej sporiteľne

maranco
17. jan 2023

muž z obce Krásny Brod (okres Medzilaborce) 1 600€
https://www.webnoviny.sk/muz-nasiel-v-bankomate...

muž z obce Kamenná Poruba (okres Vranov nad Topľou) 500€
https://emefka.sk/z-bankomatu-zobral-500-eur-ob...

11mirka22
17. jan 2023

Zájdi do banky, do svojej, nahlás to. Musia sa tým zaoberať. Zrejme aj políciu bude treba osloviť, ale prioritne do svojej banky ísť, nahlásiť miesto výberu, čas... Oni ťa už nasmeruju ako ďalej postupovať.

aalt
17. jan 2023

Ak si bola v case ked chodi malo ludi, je este moznost, ze to ten bankomat zobral naspat. Mal by tak fungovat, ze ak peniaze nevezmes, vezme ich spat. Ak ale isiel niekto okolo, tak sa asi s nimi mozes rozlucit. Na kamere ho sice mozu mat, ale to bude asi tak vsetko. Urcite nahlasit banke, to si mala hned. Kamos takto nechal, k peniazom sa uz nedostal. Ja som naopak takto nesiel, mal som ich odniest do banky - tam nevedeli co s nimi 😀

liljana
17. jan 2023

Najskor banka, ci peniaze nevzal spat, potom policia. Policia ako opravneny subjekt si vyziada kamerovy zaznam z bankomatu a ak ten co peniaze zobral, nebol maskovany, tak ho rychlo najdu.

maryetta
17. jan 2023

Veru. Chod do svojej banky. Povedz ze v tom bankomate si si bola vybrat peniaze. Ak obnos to bol. Aka suma. Oni uz povedia ci nahodou niekto priniesol alebo bankomat vcucol.

autor
17. jan 2023

Ďakujem veľmi pekne všetkým,bola som v banke, riešia to , peniažky sa ešte nenašli

maranco
17. jan 2023

Zvykneš často vyberať z bankomatu väčšiu sumu?
Ja sa od epidémie naučil častejšie riešiť veci bezhotovostne a nepoužívať hotovosť.
Predtým som platil kartou len vo veľkých obchodoch a na malé prevádzky som bral ohľad aby mali celú zaplatenú sumu pre seba, tam som používal hotovosť, teraz vždy kde sa dá platím kartou.
Keď niekomu robím nákup či už osobne, alebo na nete, tak neberiem od nich hotovosť ale pošlem vyplnený link z payme.sk a tam má QR kód na číslo účtu aj sumu akú má poslať. Odpadá tak starosť pamätať si, keď som niečo objednal pred mesiacom z Číny, či mi už zaplatili, alebo zaplatia, až keď im to príde.
Ak zriedkavo mám ja zaplatiť/požičať niekomu väčšiu sumu tak si pýtam číslo účtu a platby urobím cez IB/smartbanking.
Vo výsledku na bežnú hotovosť v peňaženke mám len pár drobných, a bankomat som nepoužil mesiace.

liz_lemon
17. jan 2023

@gabika128 nie kazdy bankomat vtahuje peniaze dnu

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liz_lemon
21. jan 2023

vies o tom, ze nalezca ma pravo na 10% z najdenej sumy 🙂
a inak poctivy sa pise

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
21. jan 2023

Všetkým veľmi pekne ďakujem, už mám peniažky,do banky ich priniesol poctivý nálezca, pôjdem sa spýtať či mi nevedia povedať kto to bol aby som vedela komu sa odvďačiť.

nikaeli
21. jan 2023

super, teším sa s tebou 😉 potešila ma čestnosť nálezcu

autor
21. jan 2023

@nikaeli Ďakujem veľmi pekne aj mňa :⁠-⁠)

petedea
28. jan 2023

Nenechaj sa odradit recami o tom, ze je uz pozde a okamzite kontaktuj policiu a banku, lebo pokial je kamerovy zaznam, tak je aj sanca, pripadne moze byt nejaky svedok.