Nezdaniteľná časť na manželku

comika
3. mar 2022

Dievcata, vedeli by ste poradit, ci manzel ma narok na Nezdanitelnu cast na mna (staram sa o dieta do 3 r.)?. On ma prijem iba v zahranici, na SK si podava danove lebo tu ma trvaly pobyt.
Dakujem

marion09
3. mar 2022

@comika kolko presne ma dieta a poberas rodicovsky prispevok?

patka06
3. mar 2022

Má na Slovensku zdaniteľný príjem ?? a z toho vyplývajúci základ dane
Ak nie tak nemá z čoho uplatniť nezdaniteľnú časť
Z toho čo píšeš chápem,že svoj príjem zdaňuje v zahraničí

comika
autor
3. mar 2022

@marion09 Ano, poberam rodicovsky. Dieta bude mat 2022 v july 3 roky. Prijem iba zo zahranicia.

comika
autor
3. mar 2022
drobec206
6. mar 2022

prijem zo zahranicia sa dava do danoveho a vynima, takze uplatnovat si na vas nezdanitelnu cast nema zmysel. Ak vas manzel robi na pracovnu zmluvu, ci zivnost no nie slovensku tak nema zmysel. Ak robi na slovensku zivnost a pracuje v zahranici na tu zivnost tak je to celkom ine.

comika
autor
7. mar 2022

@drobec206 ma iba prijem zo zahranicia. Dakujem za odpoved. Len aby som to pochopila, nemoze si to uplatnit, lebo neplati dane na SK? Ci z ineho dovodu?

drobec206
9. mar 2022

@comika nema zmysel si uplatnovat, on dane na slovensku platit nebude, on uz zaplatil v zahranici dane, preto je nezmyselne davat nezdanitelnu cast na manzelku.

drobec206
9. mar 2022

@comika preco si neuplatny danovu ulavu v zahranici, neviem konkretne o ktory stat ide?

comika
autor
10. mar 2022

@drobec206 uplatnil, ale musime vratit, kedze byvame na SK.

drobec206
10. mar 2022

@comika to v ktorm state robi? To som este nepocula ze by sa malo vracat. Rodicovsky prispevok ano ale danovu ulavu. Kludne mi mozte napisat spravu. Ohladne rakuska viem poradit ostatne staty neviem.