Nezaplatená diaľničná známka

cecilia29
19. apr 2022

Žienky, stalo sa nám to 1x. Viem že sme sa s mužom bavili že treba kúpiť a ...zrejme to pri tom len ostali keďže nám dnes prišla pošta s pokutou. Ide o to že prišla pokuta zo dňa XY pred vyše mesiacom . Medzi tým sme ešte 2x išli po diaľnici bez známky. Muž si bol fakt na istom že to kúpil. Pokutu sme teraz ihneď zaplatili. Ako to ale chodí? Však nám už nepríde pokuta za tie 2 dní ??? Lebo veď to by bolo ešte 2x 150Eur.

deti95060810
19. apr 2022

príde ešte 2 krát...

melanta
19. apr 2022

@cecilia29 samozrejme, že príde aj za tie ďalšie 2 prípady. Veď ste ďalších 2 krát porušili pravidlá. Inak, ako si môže niekto myslieť, že niečo kúpil, ak to nezaplatil?

0silvia0
19. apr 2022

@cecilia29 nasla som ze pokuta pride len raz za mesiac, ale mozno ma niekto osobnu skusenost

https://www.peniaze.sk/ekonomika/3977-dialnicne...

marvin1234
19. apr 2022

@cecilia29 áno príde ti ešte dva krát. Vlastná skúsenosť, hoci u mňa šlo o chybu a nakoniec sme neplatili nič, ale príde za každý mesiac, počas ktorého ste jazdili bez známky po diaľnici.

simca06022011
19. apr 2022

No presne pre toto mi chybaju tie krepe nalepky na okne :D

volterra
19. apr 2022

@cecilia29 Bolo to všetko ( tie jazdy po diaľnici bez diaľničnej známky) v jednom kalendárnom mesiaci?

lienka9
19. apr 2022

@cecilia29 ak ste jazdili bez znamky vramci jedneho mesiaca pride iba 1x.ak medzimesacne,viackrat..odporucam sa skontaktovat na pana kto tovybavuje na policii,pozrite ci tam nieje nejaky kontakt na pokute a vysvetlit situaciu.stava sa, ze bud odpustia pokutu,alebo nejako sa da dohodnut.hlavne cim skor kupit novu.

cecilia29
autor
19. apr 2022

Žienky prišlo nám za 14.3 ...po diaľnici sme išli ešte 31.3 a 3.4. . Čiže čakať ešte 1x ?

cecilia29
autor
19. apr 2022

@melanta jednoducho zabudol. Teda mal to v hlave že to ide urobiť a potom mu to v rámci toho všetkého čo teraz riešime nejako vyfučalo,no v hlave ostal pocit že to urobil.

cecilia29
autor
19. apr 2022

@marvin1234 a prišlo to 2x za 2 rôzne kalendárne mesiace ?

sid515
19. apr 2022

Ja mám osobnú skúsenosť, tak ti ju rozpoviem 😉 Tiež sa mi stalo, platila som dialničnú známku avšak nepotvrdila v tokene. V domnení, že je známka uhradená sme sa veselo vozili. O pár mesiacov bum pokuta. Nahnevaná, no zistila som, že platba neprebehla, takže chyba na mojej strane. Vedela som, že na dialnici sme boli minimálne 10x, takže som myslela, že ma porazí. Obvolala som všetko možné a uistili ma, že pokuta za daný mesiac mi môže prísť len jedna, aj keď som išla v tom mesiaci po dialnici 10x. Za 1 kalendárny mesiac/ 1 pokuta. Ale sama som vedela, že tie mesiace boli 4, tak som volala ďalej. Zľutovali sa nado mnou a uhradila som len jednu pokutu. Ale obvolala som asi 10 ľudí a nikto mi nevedel pomôcť, až priamo v mojom meste kde už sa pokuty vydávali, nado mnou jeden pán prižmúril obe oči.

cecilia29
autor
19. apr 2022

@sid515 ďakujem 😁 to dodáva nádej. To by som asi mala ja volať pri tých mojich deťoch . To keby počul v telefóne čo sa za mnou deje aj pochopí 😀Skúsime zajtra hneď povolať.

sid515
19. apr 2022

@cecilia29 ani nehovor, mala si vidieť pohľad manžela, keď sme začali rátať jazdy po dialnici bez známky 😀 Keby mi to dajú všetko zaplatiť, tak by som zaplatila viac ako za dovolenku 🤦‍♀️

cecilia29
autor
19. apr 2022

@sid515 No veď to 😁 človek ide do obchodu s letiskom aby nákupil tovar v akcii a potom vyhodí stovky Eur. My chodíme po diaľnici sporadicky , raz za mesiac k našim a just

olivierko229
19. apr 2022

@cecilia29 nam prisla pokuta po Roku. Nevedeli sme, ze je ta cesta spoplatnena, mysleli sme, ze je Len rychlostna. Volali sme na cislo v pokute uvedene, povedali sme o nasej nevedomosti a ze sme od vtedy po tej ceste sli niekolkokrat. Keby sme vedeli skor, ze sa plati, kupili by sme. Pani nam v Telefone povedala, ze v niektory h okresoch trva vystavenie pokuty aj dva Roky, ze mame kupit dialnicnu a ze by nam nemali prist dalsie pokuty. Tu jednu sme zaplatili a snou teda tu dialnicnu a dalsie neprisli. Snad nepridu, skuste si to vytelefonovat.

mariska1989
19. apr 2022

@cecilia29 áno príde . Ak sa zabudnete že ste nemali zaplatené keď ste boli na diaľnici treba ju zaplatiť čím skôr ešte v ten deň

marvin1234
19. apr 2022

@cecilia29 áno, zákon hovorí, že pokutu môžeš dostať maximálne jednu za mesiac, avšak každý mesiac. Čiže jednu mesačne proste. A na jej vystavenie majú tri roky. Mne tak došla po roku.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kimina21
19. apr 2022

@cecilia29 prvu pokutu treba zaplatit (staci 2/3 do 15 dni) a uhradit si znamku (rocnu alebo 365dnovu) a ak pridu dalsie pokuty,tak treba podat odpor a mali by konanie zastavit,nakolko ak v predchadzajucich 12 mesiacoch bola ulozena pokuta a bola uhradena a zaroven bola zakupena rocna alebo 365dnova znamka,tak konanie by mali zastavit.

cecilia29
autor
19. apr 2022

Ďakujem všetkým za reakcie. Zajtra to obvolame