Ahojte,
Momentálne je moja situácia taká, že som síce zamestnaná ale kvôli zrušeniu pobočky som dostala výpoveď... Dôvod nadpotrebnost.
Od júla som doma, nakoľko som vo výpovednej lehote ktorá mi konci koncom augusta. Zamestnávateľ platí 60% zo mzdy +preplatí dovolenku a odstupné.
Otehotnela som v marci, čiže nárok na materskú budem mat, spĺňam všetky podmienky..
Ku koncu augusta by som šla na PN na 3 mesiace a potom na materskú.
Chcem sa spýtať vlastne alebo skôr poradiť či všetko robím správne alebo by ste to riešili inak v mojej situacii, pretože som ešte v živote nebola PN a ani tehotná som ešte nebola, tak by som chcela poradiť od skúsenejsich... Ďakujem.
Tak momentalne asi moc inu moznost nemas takze zostan na tej pn a prehod sa potom na matersku nejak pred porodom ked uz budes moct 🙂
a kedy máš termín pôrodu? že či nestihneš vybrať podporu (dávku v nezamestnanosti)?
ja by som asi tiez isla na urad prace, mas podporu, pohybujes sa slobodne, a nie si viazana na vychadzky z PN, aj ak nestihnes celu vybrat (6mesiacov) vyberes len časť a zbytok po rodicovskej dovolenke..ono tie peniaze sa nestratia.
na vysku materskej to nema vplyv, lebo ta ti bude ratana aj tak z prijmu za rok 2018.
Len neviem co je lepšie platené
presne, možeš isť teraz na podporu potom sa ti stopne ako nástupiš na matersku a ked ti skoči materská môžeš isť dobrať ten zvyšok podpory alebo po materskej pojdeš na urad sa zaevidovať a vyberieš podporu a muž pojde na rodičovky..to už je na tebe ako sa rozhodneš
@ona12 materska je vyssia ako PN alebo podpora
@petamada ale pozor, ja som nevybrala celú podporu, asi len 3 mesiace, lebo som išla do roboty a potom neskôr, možno aj po roku, mi povedali na sociálnej že mi vedia vyplatiť len polovicu toho, na čo som mala nárok, po takej dlhej dobe. Ale vyplatili mi to jednorázovo, treba sa na to opýtať na sociálnej poisťovni.
@ona12 aj keby si nesla PN, tak si v ochrannej lehote, tak budeš mat matersku. To pre pripad, že Tá PN nevypise.