Ahojte, po materskej dovolenke som chcela ísť na nezamestnaneckú, partner začal poberať rodičovský príspevok. Zo sociálnej mi ale volali že nespĺňam nárok. Bola som zamestnaná naposledy tri mesiace, keď mi skončila zmluva dala som sa vypísať v ochrannej lehote a bola som PN až do materskej. Predtým som ale STÁLE bola zamestnaná takže to nechápem. Pani do telefónu tvrdila niečo že to je kvôli tomu že som bola na materskej v ochrannej lehote a už nie zo zamestnania. Ale ja som si to schválne počítala, za posledné tri roky mám odrobené viac ako dva roky čiže spĺňam podmienku! Alebo tie dva roky majú byť odrobené v vkuse??Samozrejme tu materskú som do toho nepočítala, podmienku spĺňam aj tak. Zajtra tam budem volať ale chcem vedieť či sa mýlim alebo ako to je. Ďakujem za každú radu
@lujza_ kedy začal pracovný pomer, kedy skončil, a kedy si žiadala o podporu?
@lujza_ ja viem kde sa stala chýba...v čase nástupu na materskú si bola v ochrannej lehote a tým padom si nebola aktívne nemocensky poistená,nebola si zamestnaná...ja som v takej istej situácii ...a preto plánujem pred materskou aspoň mesiac odrobiť až mám aktívne nemocenské poistenie
@miris666 to je uz nepodstatne ved je to skoro 2 roky staré
@klarissa25 áno zdalo sa mi to že.je to nedávno😅😅žijem ešte v 2020😅
@lujza_
Musíte mať za posledné štyri roky 2 roky poistenia v nezamestnanosti. PP počas MD a RD sa ráta, ak PP trvá.