Ahojte mam takú otázku
Momentálne som zamestnaná od 25.8
Predtým som študovala tento rok som maturovala
Podala som výpoveď k 21.11 pretože som tehotná v 10tt momentálne a nechcem tam už pracovať v tehotenstve
Nárok na materskú nemám
Mám ale otázku že kam po skončení PP?
Na úrad práce? Len tam? Alebo aj niekam na socialku a zdravotku?
Treba doniesť aj nejaké papiere od doktora? Poprípade pnku alebo ako?
Do práce ani na pohovory nechcem chodiť dá sa to tak?
Vopred ďakujem za odpovede
@janittta1 kam na pnku? Nechapem
A no ja som tam robila 2 mesiace pomaly
Aj to na dohodu
Oni mi aj vraveli ze na pn ani nemozem ist ze proste mam iba volno
Momentalne som chora a som proste len doma, na ziadnej pn
Lebo na nu nemam narok
A dohodu mam len do konca decembra
Cize potom by ma tak ci tak vyhodily
A ktomu mam snimi dobry vztah nechcem aby za mna zbytocne platili odvody a ja by som bola doma
O peniaze mi nejde
Ide len o to ci sa mam hlasit na urad prace alebo ako
@21lela21 len zdravotku tych 70e.socialka je dobrovolna tusim. A ked odmietnes pohovor vyradia ta z uradu. Neda sa byt na urade a nespolupracovat. Ale napr. Ja som teraz na urade a po prihlaseni som mala prvy kontakt asi za 2 mesiace a teraz mi dali dalsi o mesiac. Takze uvidis mozno budes vediet svoju cestu za muzom naplanovat medzi kontaktom
A keby ma lekarka vypise na pn? Tak nemozem ist vobec do zahranicia a musim byt na sk vsak?
@21lela21 nielen na SR, ale doma - ak si chora, treba sa liecit
@21lela21 nespoliehaj sa na to, že niekto mal prvý kontakt po 2 mesiacoch. Záleží od konkrétneho úradu a pracovníčky. Môže ti po týždni poslať pozvánku a termín návštevy za 2 dni. A čo urobíš keď budeš zrovna mimo SR? Buď chceš byť evidovaná a potom treba akceptovať aj povinnosti, alebo si platiť sama zdravotné a ísť za priateľom.
Len rada bokom - ak si z tej dohody mala nemocenské poistenie a po ukončení PP by si si hneď začala platiť dobrovoľne sociálne odvody (cca 180€ mesačne), ešte by si mohla získať nárok na materskú a po nej mala vyšší rodičak. Takto budeš mať od narodenia dieťaťa rodičak okolo 270€
Dakujem vsetkym za rady😇
Bohvie ci sa dochodku vobec dozijeme😁 cize to ma trapi najmenej
Ja som tiež pracovala na dohodu,tehotenstvo rizikové,nahlásila s sa na úrade prace,kvoli rizikovemu mi dali pnku a na konci tehotenstva som doniesla na urad prace len papierik s prehľadom všetkých kontrol ktoré som absolvovala u lekara
@21lela21 nedalo sa to riešiť inak ako výpoveďou, napr. PN-kou?