Ahojte, môžem požiadať o ošetrovné počas koronavirusu, starám sa o 7rocnu dcéru, ak som splnila 270 poistenych dní a 5 mesiacov som nezamestanana?
A za čo by si chcela dávky ? Veď si 5 mesiacov doma nezamestnaná, 5 mesiacov ti platíme z našich daní, aby si mohla ty byť doma a ešte chceš ďalšie peniaze za dcéru na ošetrovné? trochu choré
nie, lebo nemáš aktívne nemocenské poistenie
Ved ked nepracujes,tak si doma s nou,nie? Naco ti je OCR?🤔
🙈
Ďakujem dievčatá a pekný den
@chiara189 😂
@meggy10 Ako píše
@stanulienkat
NIE. Nemás mat z coho nárok. Neplatis NP ani ho nemáš aktívne.
Ahojte, kolko vlastne je ošetrovné na 14dní? Vie niekto? Ďakujem!
@meggy10 Na OČR nie, ale na toto by si mohla mať nárok:
"Vyhlásenie vlády a ministerstvá financií. Každý kto v nasledujúcich 14 dňoch zostane preukázateľne doma,, získa nárok na štátny príspevok vo výške 350€. Bližšie informácie na nižšie uvedenom odkaze:
prihlás sa na dobrovoľné nemocenské poistenie a choď na OČR, budeš mať aktívne poistenie a ak máš 270 dní. tal asi budeš splňať podmienky , skús
ahoj, nebudem otvárať novú tému... Chcem sa poradiť... k 31.3.2020 mám ukončenie prac. pomeru, resp. nepredľzenie zmluvy. Momentálne som na Očr. Bez práce som bola 4mesiace min. roku( máj - august) K mojej otázke...Ak si dám ešte teraz v marci prihlášku na dobrovoľne poistenie, môžem pokračovať v Očr, alebo to riešiť už len ako nezamestnaná osoba-sociálne dávky... Na socialku som sa dnes vôbec nemohla dovolať, tak skúšam tu... ak je tu teda niekto, kto vie v tomto poradiť. Ďakujem za akejkoľvek info
@ataz Ukončila si očr k 29.3.? pokiaľ nie aj keď ti 31.3. končí PP stále si na očr a bude platená kým karanténu neukončia - nikde sa nejdeš evidovať. Pokiaľ si dala dátum ukončenia na očr (tak ako veľa iných ľudí) podaj si novú žiadosť od 30.3. a nevypisuje dátum ukončenia - automaticky máš očr platenú až do skončenia karantény - na ÚP sa ideš evidovať až po ukončení očr. A tiež nezabudni poslať čestné prehlásenie k tej karanténnej očr - nová povinnosť, kuk na stránky SP.
a pracuješ niekde alebo si na úrade práce?