Ahojte, ja už som zúfalá.
Nemám výplatu za mesiac november, za december asi tiež neuvidím.
Pobočky sú zatvorené, telefóny mi neberú,a na maily neodpovedajú.
Jedine čo viem,že môj zamestnávateľ odovzdal papiere na pobočku v inom meste než kde bývam a patrím. Miesto zamestnania aj bydliska je NZ a ona to odovzdla do KN.
Myslíte že to môže mať súvis?
1. Nemas vyplatu od zamestnavatela, alebo nemas vylatenu nemocensku davku od SP?
2. Odkedy si na PN?
3. Odovzdala si na konci mesiaca prechodovy listok, ze PN pokracuje o dalsieho mesiaca?
4. Mas kopiu jednotlivych tlaciv, ktore si odovzdala firme?
@fokuska nedostala som dávku od SP, PN som od októbra, za október som dávku dostala normálne. Lístok som odovzdala včas.
Kópie nemám ani som nikdy nemala žiadne.
Vždy som dostala jeden papier od lekára ktorý som mala odovzdať zamestnávateľovi a jeden mam stále u seba.
Cize na konci oktobra ti lekar vystavil prechodovy listok? Z toho si si mala urobit kopiu a az tak odovzdat, pretoze sa bohuzial moze stratit.
A na konci novembra ti zas dal lekar prechodovy listok? A na konci decembra zas?
@fokuska áno takto som odovzdala oba mesiace.
To mi žiaľ nikto nepovedal, som PN prvýkrát 😭
a komu si odovzdala tie biele prechodky? ináč si ich mala podpísať a odniesť na SP.........vyzerá, že sa tam nedostali a preto nemáš vyplatené....je to tam napísané....
@juliatriscova podpísané som ich odovzdala zamestnávateľovi,tak mi bolo povedané,a on to poslal do SP
@juliatriscova pokial viem, tak prechodka sa odovzdava zamestnavatelovi a on oznamuje/odosiela do SP
Prechodku si si mala na sp odovzdať sama, zamestnávateľovi dať len kópiu.
@venusa85 Áno aj mne tak bolo povedané
Za prechodku si je zodpovedny sam zamestnanec, najlepsie je to robit tak, ze zamestnavatelovi posles len kopiu a original do SP. Ak to nejaki zamestnavatelia posielaju je to v podstate len ich dobra vola. Nezostava ti nic ine ako volat na obe socialky a pytat sa, kde je problem, ci naozaj v tomto a rodit to priamo s nimi.
@lucilaines no už to tak budem robiť,najhoršie že ja som si toto všetko zisťovala lebo som prvýkrát vypísaná a každý mi tvrdil že to mam robiť takto ,aj sestrička od lekára.
Aspoň viem že si to Budem posielať sama.
@lugie a teraz v prípade že sa stratila čo ďalej?
Vystavia mi novú?
chod k svoju lekárovi, vystaví ti druhú
K lekárovi chod mal by vystaviť novú 🙂
Skopirovala som si prechodku,sama som si to poslala na SP,pre istotu lebo jeden mesiac to poslali neskoro
Ďakujem žienky za rady
@venusa85 tak si prečítaj čo na nej píše, poistenec si má ju podpísať a odniesť na SP, iba kopia sa dáva zamestnávateľovi..............
@juliatriscova takže je dosť možné že nedostanem ani za december.
Mám to posielať teda do pobočky kde je sídlo firmy?
Inak moja šéfka tvrdí že všetko odovzdala do SP
v tejto situácii je možné, že sa to niekde stratilo ale to teraz ťažko zistiť........skoč k lekárovi nech ti vypíše nové za obe mesiace a urob si kópiu a originál odnes do sociálnej kde má tvoja firma sídlo.......prípadne to pošli poštou........ináč ti neviem poradiť....pravdepodobne nedostaneš.......skús ešte zavolať do sociálnej......
@juliatriscova budem sa snažiť tam dovolať.
13.1 Mám poradňu tak si všetko vypýtam.
Mojej šéfke som dnes hovorila že si to budem posielať sama a ona rázne odmietla že to chce vybavovať a aj vidieť ona 🤷♀️ každopádne dúfam že sa ďalšie dni dozviem aspoň že kde nastala chýba. Ďakujem vám ešte raz
Ja som to robila pol roka tak a nikdy ma neupozornili, ze je mojou povinnostou zaniest to do SP
Ja som tiez on od zaciatku oktobra a prechodove listky odovzdavam vzdy zamestnavatelovi. Podla mna to ma robit zamestnavatel, aby mla prehlad, ze tvoja on stale trva. Tiez mi pn vyplatili az v decembri, za okt a nov. Mala som chybu v cisle uctu na tlacive pn, tak sa im vratila platba. Po oprave mi vyplatili za oba mesiace.
V jazdom pripade sa im este skusaj dovolat, aby si zistila, kde je problem . Drzim place.
Ja ked som spracovavala PNky a ocrky tak som si vzdy robila kopiu z toho co mi neostavalo. Skusila by som sa opytat zamestnavatela ci nema odlozenu kopiu potvrdenia ku koncu mesiaca. Ak nie, kontaktovala by som lekara a vypytala si znovu tie potvrdenia. V soc.poist. by som si zavolala tomu kto ma na starosti vasu firmu (tj. v sidle firmy, v kontaktoch byvaju pri tel.cislach napr.zac.pismena firiem) a dohodla sa s nimi ze im to posles (najprv elektronicky a potom postou nech to mozu cim skor spracovat, termin je tusim do 12teho dna v mesiaci, ak sa to nestihne tak az o mesiac). A sefke by som poslala kopiu mailom ( je lockdown tak nemusis nikam zbytocne chodit).
@tykat no ide o to že už týždeň sa neviem do SP dovolať lebo nikto neberie telefón. Zato neviem ani zistiť čo sa vlastne stalo.
Šéfka dnes povedala že skúsi zajtra niečo vyzistiť a preverí aj tie papiere tak dúfam že sa čoskoro dočkam lebo som 2 mesiace bez peňazí 😭
Mne dnes dosiel mail zo socialky, od nasej kontaktnej osoby. Takze mailom komunikuju. Skus si najst vasu kontaktnu osobu a poslat jej mailom otazku (kopiu na mail podatelne). Pripadne aj rovno do prilohy potvrdenia. Ak by si aj netrafila spravnu osobu oni si to preposlu a teba informuju ze to posunuli.
Ja by som sa nespoliehala na sefku ale riesila cim skor, lebo zase budes mesiac bez penazi.
Pripadne volaj na infolinku, ci ani tam neberu?
Tu je ako socka funguje pocas pandemie, doporucuju kontaktovat mailom
https://www.socpoist.sk/covid-semafor---pobocky...
zamestnavatel posiela tam kde ma sidlo firma, cize asi ma sidlo v KN, potom to odoslala spravne, aj zamestnane mamicky co isli na pandemicku ocr mali posielat papiere tam kde ma sidlo zamestnavatel a nie tam kde ma prevadzku, alebo trvale bydlisko