Ahojte. V júli 2013 som si kúpila sandálky u Baťu za 50 EUR, minulý rok v auguste som ich neúspešne reklamovala. Začal sa mi trhať na jednej remienok. Predavačka v obchode sa tvárila, že to je jasný dôvod. Na moje prekvapenie mi ich vrátili rozthnuté s týmto vyjadrením.
Vyjadrenie k reklamácii od predajcu: Vašu reklamáciu posudzujeme ako neoprávnenú v zmysle §.... Po obhliadke obuvi bolo zistené: celý pár stielky značne opotrebované na stielke v špiciach je odstránený materiál, oba pätníky schodené do vonkajšej strany. Pravý polpár natrhnutý remienok z vnútornej strany. Na obuvi neboli zistené žiadne vady materiálového alebo technologického charakteru. Roztrhnutie remienku je mechanického charakteru typická pri zlom nášľape pri chôdzi. V prípade nesúhlasu s rozhodnutím predajcu zákazník môže zaslať reklamovanú obuv na odborné posúdenie znalca v odbore: pán XY (prepis je úplný vrátane gramatických chýb).
Hned ma aj upozornili, že znalecký posudok je za približne 17 EUR a že ked mi dá za pravdu, tak mi ho preplatia. Lenže čo ked mi aj znalec povie, že mám čaptavé nohy a že je to moja chyba? 17 EUR v čudu. Aké máte skúsenosti s reklamáciou u znalcu? Kde kupovať sandále na čaptavé nohy nech sa nerozpadnú po minimálnom nosení? Dosť ma to štve a rozmýšlam, že či s tým niečo podniknúť ešte pred uplynutím 2 rokov. Vdaka za každý názor a radu.
skús predajne zdravotníckych pomôcok. Majú tak aj topánky na rôzne typy chodidiel a sú také pekné, že nikto si ani nevšimne, že sú ortopedické...
Bez ohľadu na výsledok náklady na odborné posúdenie hradí predávajúci.
no po roku som teda este ziadne topanky nereklamovala a este k tomu ak som ich aktivne nosila - ak mas fakt nejake blbe naslapovanie tak to nie je vina tej topanky 😅
@draik Napises mi viacej ako to funguje? Ja to poslem na tu adresu na posudenie a znalec mi potom vystavi fakturu? Alebo tu fakturu rovno posle Batu?
@prasiatko30 To je ta pointa, nosila som ich velmi malo. Znicene a schodene topanky nechodim reklamovat ale hadzem do kosa. Toto boli trochu fajnovejsie sandalky, take sa nenosia na detske ihrisko.
ja som reklamovala len el.spotrebice /DVD,mikrovlnka, malý PC a el. pila/ale vsetko uznali a OK