Ahojte, potrebujem poradit. Predajca mi v ramci zarucnej doby neuznal reklamaciu tovaru. Odvolal sa na to, ze vada bola sposobena mojim neodbornym pouzivanim a zlou manipulaciou. Dala som si tovar skontrolovat tretiemu predajcovi, kedze som vedela, ze toto nie je mozne a ktory sa zaobera rovnakou cinnostou a ktory mi vyhotovil aj odborne vyjadrenie. Pri tom tovar iba odskusal rovnakym sposobom ako predajca, kedze su na to presne dane technicke normy. Je z neho zrejme, ze tovar bol vadny od zaciatku a nemohla som ho teda poskodit ja, nespravnym pouzivanim. S vyjadrenim som teda sla za predajcom. Vraj tym, ze som ho dala na kontrolu tretej osobe neopravnenou manipulaciou som na nom sposobila nezvratny stav a uz nebude v povodnom stave. Co mam robit?
Ako dlho od kúpy ste tovar reklamovali?
@98 baterka
@98 do mobilu
Bol to znalec a mate znalecky posudok?
Treba si zohnat znalecky posudok od opravnenej osoby a budu to musoet preplatiť, aj znalca aj baterku. Ale neviem aku. Autobateriu? Ci nebodaj svetlo?
@ninka1991 nie, bol to rovnaky predajca ako ten povodny, s uplne rovnakym predmetom cinnosti.
Tak pokial nemate znalecky posudok tak asi velmi nepochodite. Nerozumiem celkom tomu ze ,,rovnaky predajca,, bola to siet predajni a skusili ste to reklamovat na inej predajni alebo to bola predajna kde ponukali totozne zariadenie?
@ninka1991 Nie nie, jeden aj druhy predavaju baterie do telefonov aj robia ich servis.
Posudzovat sa to dava presne stanovenym znalcom a nie ujovi z vedlajsej predajne. Teraz ti to moze uplne odmietnut reklamovat, lebo sa v tom babral niekto, kto nemal.
Ja som takto dala na posudenie šev na teniskach do statnej skusobne, vtedy este za 250Sk.
Dali pisomne vyjadrenie s peciatkou, ktoreho overenu kopiu som dala oproti podpisu predajcovi s listom, v ktorom som ho ziadala do urceneho terminu preplatenie tenisiek 3000Sk plus 250Sk plus postovne za skusobnu. Do listu som napisala, ze v pripade, ak nepreplati pozadovanu sumu, obratim sa na sud. Termin pretiahol asi o 10 dni ale zaplatil.
Treba znalecky posudok, ale to by sa ti asi v konecnom dosledku predrazilo, ak by si nepochodila. Mozes este skusit sa obratit na SOI, to niekedy zabera na predajcov, lebo nechcu mat kontroly.
Na baterky do mobilov býva často záruka len 6 mesiacov. Berú sa ako spotrebný materiál tam nie je bežná záruka 24 mesiacov. A ak si ju menila sama a nebolo to robené v servise priamo v predajni kde si kupovala tak tým záruka padá. Berie sa to ako neodborny zásah.
@mamina1419 nemenila som, dala som ju iba ,,odmerat” inemu predajcovi/vyrobcovi bateriek.
A jaký je vlastne problém s batériou vytiekla alebo stratila kapacitu ?
Vies ja sa asi ani necudujem tomu predajcovi, ze ta odmietol, ked chces taku vec reklamovat po 13 mesiacoch, ved to je uz dlha doba, staci ked parkrat bateriu podbijes a je vcudu. Skor sa cudujem, ze ten druhy predajca si trufa vydat taky nazor, ze musela byt vadna uz pri predaji. Ako chapem, 2 roky su 2 roky, ale niektore veci tolko nevydzia , darmo bude EU vydavat rozne smernice a zakony.
Čo to presne je?