Neuvedenie otca v rodnom liste a jeho nárok na dieťa

petra922
9. mar 2012

Dobrý den. Potrebovala by som poradit. Som slobodna matka a otca som odmietla uviest do RL. On si chce na malu narokovat s cim ja nesuhlasim. odisla som od neho asi 3 mesiace pred porodom, s tym ze som mu povedala ze nieje jeho ale celu graviditu som ho presviecala ze je - (moja chyba) ale on mi neveril, bol ziarlivy a vzdy na mna so vsetkym hrozne psychicky tlacil. A on teraz ked sa mala narodila a najhorsie ma za sebou sa mi vyhraza ze si poda ziadost na DNA testy, vyhraza sa ze sa postara aby mi ju zobrali. Neboli sme ani zasnubeny ani zobraty. On je alkoholik, klamar, gambler a hulvat a bije dokonca aj svoju mamu. Je nejaka moznost ako tomu zabranit? Velmi sa bojim o male. Ďakujem za vsetky odpovede.

yashmin
9. mar 2012

je zbytocne sa asi pytat preco si s nim bola a mala dieta...ak je v skutocnosti taky tak aj ked DNA test ukaze ze je jeho tak ziaden sud mu dieta neprideli,..

yashmin
9. mar 2012

@petra922 a este jedna otazka to by a je jeho?

petra922
autor
9. mar 2012

Praveze vtedy som spavala len s nim

zabka88
9. mar 2012

@petra922 ahoj, nechápem celkom tvoju otázku, totiž pletieš dve veci, určenie otcovstva a zverenie do starostlivosti, aj keby testy DNA ukázali že je otcom dieťaťa (keďže ste neboli manželia, a ty si ho neuviedla, musí si dať žiadosť na súd o určenie otcovstva, kde prebehne dokazovanie) ale aj keby ho súd označil ako otca to predsa neznamená že by súd automaticky zveril dieťa jemu do starostlivosti!!

petra922
autor
9. mar 2012

Bola som s nim len preto ani neviem....Ale vtedy som sa to bala rodicom povedat. Lebo nas vztah neschvalovali
😒

petra922
autor
9. mar 2012

aha dakujem....ale ide o to ze by som sa bala ho s nim nechat sameho...mala ma len 3 mesiace....

zabka88
9. mar 2012

@petra922 to je zbytočné teraz toto riešiť, stalo sa, poučila si sa.. ale bábo nesmie trpieť tým, že mamina sa v minulosti kopla. mysli teraz predovšetkým na dieťa a najlepšie urobíš keď sa prestaneš strachovať a budeš si užívať maličké.. kašli na jeho vyhrážky, možno má len veľké reči a vôbec nedá návrh na určenie otcovstva na súd, a aj keď tak tam pôjde len o to, aby sa dokázalo že je otcom, potom by malo byť ďalšie konanie, ktoré opäť by mal iniciovať on o úprave styku s dieťaťom, potom príde tvoja chvíľa, dáš dokopy svedkov, záznym z polície proste čo máš aby si dosiahla aby súd zakázal styk otcovi s dieťaťom.. podľa tvojho opisu s tým nebudeš mať veľa práce 🙂 neboj, hlavne buď silná a mysli na maličké .. drž sa 🙂

andrejecka
9. mar 2012

ja myslím že sa vôbec nemusíš báť, lebo k žiadnemu určeniu otcovstva nepríde, pretože to by ti musel potom začať platiť výživné a to by mu zasa neostalo na alkohol a automaty

alexandra
9. mar 2012

Kym prebehne dokazovanie, DNA testy, atd, tak mozes mat partnera, ktory male bude lubit a mozete ho dat zapisat do RL - staci aby ste obaja isli na matriku a zhodne povedali, ze je dieta noveho partnera. Sud nebude nutit noveho partnera vyskrtnut sa z RL a dvaja tam byt nemozu 😉

petra922
autor
9. mar 2012

dakujem len problem je ze on sa chce starat

alexandra
9. mar 2012

@petra922 Ak v RL liste bude iny muz, bio otcovi zanikaju rodicovske prava aj povinnosti.