Nesúhlas so spracovaním osobných údajov

7. apr 2023

Dobry den, pred viac ako 5 rokmi som si hladala pracu cez personalnu agenturu. Odvtedy som uz minimalne 3x poziadala, ze nesuhlasim so spracovanim mojich osobnych udajov. Vzdy mi odpisali (dokonca ich pravnicka), ze mi vyhoveju a udaje spracovavat nebudu. Dnes mi po dlhsom case od nich zase prisiel mail. Naozaj ma to uz nebavi. Ako to treba riesit?

bloger
7. apr 2023

Tak ale kontaktovať ťa nejako musia.

maranco
7. apr 2023

Podaj podnet NEVYŽIADANÁ POŠTA (SPAM)
https://www.soi.sk/sk/Podavanie-podnetov-stazno...

autor
7. apr 2023

@bloger Preco by ma mali kontaktovat? Ja si to nezelam a nezelam si ani, aby niekde spracovavali moje udaje.

autor
7. apr 2023

@maranco vdaka

maxalla
7. apr 2023

Nie na soi, ale na urad pre ochranu osobnych udajov (a pripadne urad ore regulaciu elektronickych komunikacii)

Je vhodne poslat najprv oficialnu pisomnu ziadost. Nastudovala by som si ich podmienky spracuvania osobnych udajov a vsetky dane suhlasy odvolala sposobom, akym to tam maju uvedene, pricom si zabezpecila o tom tiez dokaz (napr. dorucenku z posty, potvrdenie o doruceni emailu a pod). Zaroven ich poziadala o zastavenie posielania akychkolvek ponuk emailom a upozornila, ze si pripravena riesit tuto zalezitost aj oficialne.

autor
7. apr 2023

@maxalla Toto vsetko som uz spravila 3krat. Dokonca ich pravnicka mi potvrdila, ze moje udaje spracovavat nebudu. Uz zostava iba staznost.

maxalla
7. apr 2023

Je potrebne rozlisovat spracuvanie osobnych idajov a posielanie spamu. Ak maju len tvoj email, z ktoreho nevyplyvaju tvoje osobne udaje a posielaju ti vseobecne ponuky, tak je mozne, ze skutocne uz tvoje osobne udaje nespracuvaju. To ale neznamena, ze ti mozu posielat ponuky, ak s tym nesuhlasis. Over si, ci si odvolala aj svoj suhlas so zasielanim ponuk (nie len so spracuvanim osobnych udajov), resp. sa odhlasila z odberu. Ak ano a napriek tomu k naprave nedoslo, tak smeruj podnet na urad pre regulaciu.. Priloz tam aj dokazy a nepodavaj to anonymne.

rude_baby
7. apr 2023

Tým pádom by ta agentúra vôbec nemala registrovať, keď si nedala súhlas...

autor
7. apr 2023

@maxalla Dobry point, takto som sa na to nepozerala.

maranco
7. apr 2023

SOI rieši firmy ktoré posielajú spam.
Prilož k podnetu vašu komunikáciu kde si im písala, že nechceš aby ti už posielali maily/ponuky aj ich odpoveď aj ten posledný nevyžiadaný email.
Potom vykonajú šetrenie v danej firme a oznámia ti výsledok, môžu aj firme udeliť pokutu.

bloger
7. apr 2023

Tak ale mala si napísať čo je veci. Teda, že ti posielajú maily. To si dostatočne nevysvetlila. Ty píšeš o spracovávaní osobných údajov. Len ide o to, že ty si sa na nich obrátila. Personálna agentúra je spoločnosť/firma/organizácia, ktorá sa zaoberá sprostredkovaním práce. Jej hlavnou činnosťou je vyhľadávanie ľudí pre svojich klientov z radov zamestnávateľov na príslušné pracovné pozície a naopak, hľadanie pracovnej pozície pre jej klientov (potencionálnych zamestnancov) podľa ich špecifických predstáv a schopností. Okrem toho poskytuje rady týkajúce sa personalistiky či pracovného práva. A preto s tebou musia komunikovať. Vždy sa dá s týchto mailov odhlásiť. Určite tam majú nejaké podmienky.

autor
7. apr 2023

@bloger Ano, ale pred piatimi rokmi. To si myslis, ze maju moje udaje spracovavat az do mojho dochodku?

bloger
7. apr 2023

Zo zákona musia zisti si ich podmienky. Musela si s nimi súhlasiť.

autor
7. apr 2023

@bloger Prosim ta laskavo citaj co pisem. Uz 3krat som im oznamila, ze nesuhlasim so.spracovanim udajov a zasielanim mailov. Komunimovala som aj s ich pravnickou, ktora sa vyjadrila, ze nebudu nic spracovavat ani posielat. Vzdy po case to zacne zas.

bloger
7. apr 2023

A ty by si mohla byť láskavo slušná. Ja za to nemôžem.

martul
7. apr 2023

Asi si treba naštudovať zákon o ochrane osobných údajov. Tam totižto mailova adresa nespadá. Robotu ti neponúkajú, nezverejňujú tvoje údaje nikde, tak zákon neporušuju.

autor
7. apr 2023

@martul Robotu mi ponukaju, takze s udajmi pracuju.

rude_baby
7. apr 2023

Akože načo sa registrujes do agentúry, keď nesúhlasís so sprac. osobných údajov? 😆Véd už len to, ze vyplnis dáky formulár a oni ta dajú do ich evidencie - uz to je sprac osobnych údajov... Si nájdi normálnu robotu a problém vyriešený

autor
7. apr 2023

@rude_baby Dalsia premudrela, co nevie pochopit, ze pracu som hladala mozno pred vyse 5 rokmi a nasla som si ju aj tak sama. Poradit to nevie, ale sprostotu na internete ukazovat bude