Dobrý deň, bol som už nejaký čas PN, a medzi tým mi skončil pracovný pomer (ukončenie v skúšobnej dobe) ja som pokračoval PN ďalej a dal som si ju zrušiť včera s tým, že dnes nastupim do novej práce. Prácu som mal vykonávať na dohodu lenže mi to nakoniec zrušili a ja som sa už dnes nestihol dostaviť na úrad práce. Budem musieť platiť zdravotku za tieto dni keď sa na úrad budem môcť nahlásiť až v pondelok?
no ja som skoncila kedysi pracovny pomer v skusobnej dobe, pamatam si to presne 1 augusta som isla na 10 dni na dovolenku k moru, to bolo na druhy den ako som ukoncila pomer, 11 augusta som isla na urad prace.. tych 10 dni mi dali zaplatit.
@mirola samozrejme,mala si sa zaregistrovať do 10 dní.
Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 10 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania. Ak požiada o zaradenie po uplynutí 10 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.
Ak občan požiada o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 10 kalendárnych dní po ukončení pracovného pomeru, bude zaradený do evidencie nasledujúcim dňom po ukončení zamestnania. Ak požiada o zaradenie po uplynutí 10 kalendárnych dní odo dňa ukončenia zamestnania, bude zaradený dňom osobného podania žiadosti.
Nestresuj, na oznamenie zmien v tvojom pracovnom živote UPSVARu a socialnej poisťovni, máš myslím 8 dni.