Nestíham vybaviť vodičský preukaz

taja567
27. dec 2023

Teraz som prišla z dopr. inšpektorátu v KE, dnes je poradovnik vyčerpaný. Starám sa o dve malé deti, kebyže nie, postavím sa tam zajtra ráno už o 5,verte mi. Chcem sa opýtať, či nebude predĺžená výmena aspoň o 1 mesiac. Napokon nebol to výmysel vodičov, tak si myslím, že by to nemal byt problém. Komentáre, že som čakala na poslednú chvíľu prosím nepíšte.

dadka1997
27. dec 2023

@taja567 mala si na to dlho casu
Ake ine odpovede chces pocut ? Ak ti skonci lehota VP , proste nemozes jazdit, tam nikoho nezaujima, ci mas cas alebo nemáš.

taja567
autor
27. dec 2023

@dadka1997 na teba som čakala, fakt. Do pekla, čítaj s porozumením.

dadka1997
27. dec 2023

@taja567 ale co chces pocut ? Pochybujem ze najdes inu odpoveď... bolo na to dostatok casu, VP ti prosteuplynutim lehoty konci, ak mas na pokutu budiš

letfenixa
27. dec 2023

@taja567 tiež nechápem, čo chceš počuť. Bol na to dostatočne dlhý čas.

deti95060810
27. dec 2023

@taja567 napísala ti pravdu ... ja som vybavovala pred sviatkami - tesne. aj tak som si kvôli jazdeniu dala 2 dňovú lehotu na vybavenie....
pýtala som sa ako to bude ak budeš jazdiť po 1.1 s nepl. vodičským - môžeš ale ak ťa chytia tak za pokutu - odpoveď pani za okienkom. Vraj času bolo celý rok.
vybav po 1.1. , a daj si skrátenú dobu vyhotovenia - 2 dni. - to je asi jediná rada ktorá ti niečo pomôže.

melanta
27. dec 2023

@taja567 nie, doba nebude predĺžená. Bol dostatok času na výmenu, za rok mal každý dosť času. Proste 1.1.2024 nebudeš mať platný VP a nebudeš môcť jazdiť. Žiadna iná odpoveď neexistuje.

petamich
27. dec 2023

nie, lehota je stanovena do 31.12.2023 a po tomto termine straca VP platnost, nic ine ti v tejto chvili nik nenapise 🤷‍♀️

dadka1997
27. dec 2023
vkatush
27. dec 2023

@taja567 v Košiciach nemáš šancu, ak nemáš termín. Najbližší voľný tuším 18teho bolo (predvčerom som chcela objednať kvôli pasu).

Rezervuj si termín a choď do Gelnice alebo Trebišova, tam boli tuším voľné okolo 5teho. Ak nie, tak si rezervuj v Košiciach a proste budeš mesiac bez vodičáku.

Nie je to výmysel ani vodičov, ale ani polície či koho. Proste to tak je a každý dospelý človek si má byť schopný odsledovať, kedy mu končí platnosť dokladov.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka0611
27. dec 2023

Nič sa nepredlžuje. Stále na to upozorňovali, stále že nenechajte si to na poslednú chvíľu a čas bol na výmenu dostatočný. Nemajú žiadny dôvod to predlžovať.

pribinak
27. dec 2023

Nemáš muža mamu otca sestru kamosku ….proste nikoho kto by ti postrážil deti aby si tam zajtra o 5.00 hod mohla stat v rade?

Nechala si si to na posledný amen …

226lenka
27. dec 2023

Tiež neviem čo by si chcela počuť. Mala si dosť času to vybaviť.

mirkam3
27. dec 2023

@taja567 ak nechceš, aby ti tu písali pravdu, nemusela si ani zakladať diskusiu … máš 3 možnosti: bud si to tam odstojíš, keď si si doteraz nenašla čas, alebo nebudeš nejaký čas jazdiť, alebo budeš jazdiť aj za cenu pokuty. Zariaď sa ako ti najlepsie vyhovuje.
@pribinak

alickapusinka
27. dec 2023

Nechám deti u niekoho príbuzného a idem bol dostatočne dlhy čas na to aby si si to vybavila. Nechala si si na poslednú chvíľu neverím že nikto by TI nepostrážil deti pokiaľ by si si išla vybaviť doklad. Neverím .Kto chce hľadá spôsob kto nechce hľadá dôvod. TY hľadáš dôvod prečo sa to nedalo.

janinah
27. dec 2023

Včera to bolo v správach tuším na Markíze...vybaviť si to môžeš aj v januári.ale ak tá chytia s neplatným platíš pokutu.Cize nestresuj.objednaj sa na kedy to pôjde a dovtedy jazdí s peniazmi na pokutu alebo nejazdí .Nijaká iná rada nie je

puertorico
27. dec 2023

Alebo skúsiť iné mesto , ak by sa ti dalo . Jeden čas bolo tiež hrozne veľa ľudí na oddelení dokladov, neviem či to nebolo keď bol kovid. Išla som v stredu o 16:30 a ušlo sa mi čísielko do poradia. Tak skús ešte poobede ísť pozrieť .

janai1
27. dec 2023

A prečo si čakala do posledného dňa? Písalo sa o tom celý rok, termín si si mohla rezervovať a bola by si tam 5 minút aj s cestou

sirka9
27. dec 2023

Na tvojom mieste si urobím najbližší možný termín elektronicky na žiadosť a dam vyhotoviť za 2 dni. Môžeš ísť na hocijaké pracovisko, nemusí to byť v mieste bydliska. A keď máš rezerváciu, si vybavená rýchlo.

nikaeli
27. dec 2023

Objednaj sa online, hľadaj aj iné mesto v okolí 😉
Objednavanie na presny datum a cas pri vybavovani dokladov: https://portal.minv.sk/wps/portal/!ut/p/a1/jZHL...

taja567
autor
27. dec 2023

@vkatush no tie ružové vodičáky mali platnosť neobmedzenú, takže sledovať nepodstatne nemienim, to ze z nejakého dôvodu sa museli meniť...

ukulela
27. dec 2023

@taja567 ale to je argument, ako ked sa menili telefonne cisla na pevne linky a ty by si chcela volat stale na to stare. Alebo cestovny poriadok. Skratka bol rok na vymenu. Casu ako maku. Bud hladaj termin vsade naokolo, alebo musis riskovat pokutu.a nie, policia, ci MV neohlasili, zeby sa mal predlzovat temin.

simca06022011
27. dec 2023

chod na nejaku inu policiu, mimo KE.Velke mesta vzdy maju tlacenicu na dokladoch...
A o deti sa staras sama?

nikaeli
27. dec 2023

@taja567 že im končí platnosť vieme dosť dlhú dobu, s rodičmi som ich bola kvôli tomu meniť ešte v auguste.. pozeraj okolité pobočky podľa toho linku, čo som ti dala vyššie. Z Prešova chodia ľudia do Sabinova.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taja567
autor
27. dec 2023

@simca06022011 áno, sú to deti mojej nebohej sestry /3 a 5 /. Priznávam, že si zato v podstate môžem sama, ale ja riešim denne toľko veci, že som nemala chuť ísť na ten dopr. inspektorat, naozaj, posunula som to niekde na úplný koniec povinnosti. Normálne som sa tu opýtala, či sa neuvažuje aspoň o 1 mesačnom predĺžení lehoty, ved preboha, koho by "to zabilo", nieje to nič nezvyčajné. Aj na daňovom priznaní môžte tuším požiadať o odklad, tak som uvažovala takto. No mam rezerváciu na 23.1.2024. Dik za pochopenie

simca06022011
27. dec 2023

@taja567 a nemas ziadnu rodinu, nikoho? podla mna to mas riadne dlho bez auta s detmi mesiac. Tam normalne treba rano prist a vystat si to, alebo sadnut do toho auta rano a odviezt sa na ine dokladove aj v okoli... https://www.minv.sk/?strankove-dni-na-pracovisk... Tu uz boli diskusie napr. z BA, ze chodia do neviem.. pezinka. A vybavia sa rychlejsie. U nas v BB, chodia napr. do brezna...
Alebo niekoho poslat po cislo poradove.

Nie lehoty nedavaju dlhsie ani na danovom len tak. A ani na vsetko. Iba jeden jediny pripad je, a to je dane zakonom.

tanapeta
27. dec 2023

@taja567 vybaviť si ho môžeš kedykoľvek aj po Novom roku, ale jazdiť so starým nemôžeš

medea2003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
27. dec 2023

@taja567 Ja som to vybavovala v septembri a baby tu na koníku mi poradili, nech sa objednám na konkrétny termín. Tohto roku to už síce nestihneš, ale aspoň tam nebudeš musieť ísť skoro ráno a s neistým výsledkom, či sa vôbec dostaneš na rad. Ja myslím, že nebude problém s tým, že je to po termíne, len ten starý už ti nebude platiť. Čiže niekto ťa tam bude musieť odviezť.