Neprišiel nám príspevok na bývanie

milka456
17. máj 2021

Ahojte chcem sa vás opýtať manžel si vybavil hmotnú núdzu príspevok na bývanie a tie 19€ na dieťa školou povinné a prišiel nám rozhodnutie že nemá nárok na hmotnú núdzu ale na bývanie a na dieťa schválené máme napísané je že od dátumu 1.3 lenže peniaze stále na účet neprišli je tu niekto kto by mi vedel poradiť mohla by som odfotiť rozhodnutie apr

zuzinapipina
17. máj 2021

@milka456 tak to je divne teda, lebo najprv musia schváliť hmotnu nudzu a az potom s nou sa vypláca aj príspevok na bývanie, teda tak to mne bolo povedané. Čiže ak neni hmotna nudza, tak ani príspevok na bývanie, si myslím.

milka456
autor
17. máj 2021

@zuzinapipina môžem vám poslať fotku toho rozhodnutia ?

zuzinapipina
17. máj 2021

@milka456 môžete, ale teda ak hovorím blbosť, nech ma niekto opraví, mne takto povedala pani na urade, ze to na seba nadväzuje

milka456
autor
17. máj 2021
zuzinapipina
17. máj 2021

@milka456 fuha tak to nechápem, je v hmotnej núdzi yale nespĺňa podmienky. Nerozumiem, snad tu bude vedieť niekto lepsie poradiť.

zuzinapipina
17. máj 2021

@milka456 no ešte ma napadlo, ono tam tuším musíte tuším aspon 3 mesiace ci kolko bývať, sa mi zda, aby Vam to schválili. Teda tak mi bolo tiež povedané, kolko tam bývate?

milka456
autor
17. máj 2021

@zuzinapipina zdá sa mi že podmienky nespĺňa kvôli tomu že do 31.5 dostáva podporu v nezamestnanosti ktorú predĺžili

zuzinapipina
17. máj 2021

@milka456 aha no tak potom je to jasné, no ohľadom toho príspevku by som zavolala na urad prace a opytala sa nato, ze ci tam nieco viazne alebo ako to je.. A budes prrsne vedieť

pelopeia
18. máj 2021

@milka456 príspevok na bývanie je len príspevkom, ktorý sa vypláca spolu s dávkou v hmotnej núdzi. Do rozhodnutia sa píšu skutočnosti rozhodujúce nárok na DHN. Čiže to znamená, že keby bola priznaná hmotná núdza, vyplácal by sa aj príspevok na bývanie a príspevok na nezaopatrené dieťa, pokiaľ plní povinnú školskú dochádzku. Vo Vašom prípade je celá žiadosť o hmotnú núdzu zamietnutá, nebude sa vyplácať nič. Lepšie to máte rozpísané v odseku - nároky a príjem pre účely zákona. Pokiaľ je príjem vyšší ako suma nárokov (čo vo Vašom prípade určite je) výsledná suma je 0,00 € a žiadosť sa zamieta.