Ahojte chcem sa vás opýtať manžel si vybavil hmotnú núdzu príspevok na bývanie a tie 19€ na dieťa školou povinné a prišiel nám rozhodnutie že nemá nárok na hmotnú núdzu ale na bývanie a na dieťa schválené máme napísané je že od dátumu 1.3 lenže peniaze stále na účet neprišli je tu niekto kto by mi vedel poradiť mohla by som odfotiť rozhodnutie apr
@zuzinapipina môžem vám poslať fotku toho rozhodnutia ?
@milka456 môžete, ale teda ak hovorím blbosť, nech ma niekto opraví, mne takto povedala pani na urade, ze to na seba nadväzuje
@milka456 fuha tak to nechápem, je v hmotnej núdzi yale nespĺňa podmienky. Nerozumiem, snad tu bude vedieť niekto lepsie poradiť.
@milka456 no ešte ma napadlo, ono tam tuším musíte tuším aspon 3 mesiace ci kolko bývať, sa mi zda, aby Vam to schválili. Teda tak mi bolo tiež povedané, kolko tam bývate?
@zuzinapipina zdá sa mi že podmienky nespĺňa kvôli tomu že do 31.5 dostáva podporu v nezamestnanosti ktorú predĺžili
@milka456 aha no tak potom je to jasné, no ohľadom toho príspevku by som zavolala na urad prace a opytala sa nato, ze ci tam nieco viazne alebo ako to je.. A budes prrsne vedieť
@milka456 príspevok na bývanie je len príspevkom, ktorý sa vypláca spolu s dávkou v hmotnej núdzi. Do rozhodnutia sa píšu skutočnosti rozhodujúce nárok na DHN. Čiže to znamená, že keby bola priznaná hmotná núdza, vyplácal by sa aj príspevok na bývanie a príspevok na nezaopatrené dieťa, pokiaľ plní povinnú školskú dochádzku. Vo Vašom prípade je celá žiadosť o hmotnú núdzu zamietnutá, nebude sa vyplácať nič. Lepšie to máte rozpísané v odseku - nároky a príjem pre účely zákona. Pokiaľ je príjem vyšší ako suma nárokov (čo vo Vašom prípade určite je) výsledná suma je 0,00 € a žiadosť sa zamieta.
@milka456 tak to je divne teda, lebo najprv musia schváliť hmotnu nudzu a az potom s nou sa vypláca aj príspevok na bývanie, teda tak to mne bolo povedané. Čiže ak neni hmotna nudza, tak ani príspevok na bývanie, si myslím.