Zdravím,chcela by som sa spýtať či je možné podať hromadné trestné oznámenie za nepravdivé obvinenie zo šikany a ohovárania a ako by malo vyzerať.
Spôsobilo to ujmu nielen na dobrom mene,povesti ale sa to aj citovo a osobnostne dotklo.
Ďakujem
Ano, ohovaranie je trestnym cinom.
Akože janka, ferko, jožko, paľko a heňuška mňa ohovárajú, že dajme tomu kradnem a šikanujú ma, hovorí zuzka. A janka, ferko, jožko, paľko a heňuška ju teraz na polícii hromadne obvinia z nepravdivého obvinenia (neviem začo) a ohovárania. Pekne vymyslené. Vy ako skupina ľudí ju môžte aj kľudne ohovárať od rána do večera. Mne táto téma pripomína to dobité dievčatko. Akože janka, ferko, jožko, paľko a heňuška sa všetci teraz dohodnú že to dievčatko ich k tomu vyprovokovalo a oni vôbec nie sú sociopati, čo majú skončiť v base a na psychiatrii.
hajzli
@tiniacik2 pozri, to že je ohováranie trestný čin, ešte vôbec neznamená, že tvoj prípad vôbec napĺňa skutkovú podstatu trestného činu ohovárania. Totiž, ak je to ,,ohováranie” založené na pravdivom základe, bezohľadu na tvoj subjektívny pohľad a názor na situáciu, logicky nemôže ísť o ohováranie. To, či ide alebo nejde o vymyslené obvinenie zo šikany nakoniec neposudzuješ ty, ale iné na to kompetentné osoby.
@tiniacik2 Každá obeť trestného činu, vypovedá ako svedok. Svedok trestného činu vypovedá pod hrozbou sankcie za nepravdivú výpoveď. Ak klame a príde sa na to, je stíhaný automaticky za krivú výpoveď. Páchateľ je až do právoplatného rozsudku chránený prezumpciou neviny, vina sa mu musí dokázať.
@mamina0078 ahoj. Tak pridám sa a ja. .. Ja idem. Na podať tresne oznámenie.. Za nadávky. A tak ďalej. No hrozne niečo jedna žena. Na mňa nadávala mam. Aj dvokazi vsetke videa pospinila moje meno na tik toku. A brala si aj môjho manžela do ísť. Hrozne niečo. Kebyže to vidíte. Tak asi by vám bolo do plaču. A urobila aj na mňa video na tik tok. A hnusne mi tam. Nadávala mam dvokazi. Aj keď robila strim takže ja si myslím. Ze to bude riešiť polícia. Horšie by bolo. Kebyže nemám nič. A žiadne dvokazi. . Ale bohužiaľ mám. Dvokazi. Co tam všetko. Robila.. Je to až do plaču. Ci mi veríte. Len toľko som chcela napísať