Nepojazdné auto bez EK a ET - pokuta

wham55
16. nov 2024

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať... pred asi 1/2 rokmi som predal nepojazdné auto pod ruku..nepýtajte sa prečo proste som bol v tejto sfére neskúsený, čiže nemám žiadny papier o predaji vozidla.
Chcel som ho odhlásiť ale mám neplatné ek tk a došla mi už aj pokuta. Otázka znie čo mám robiť, ak zaplatím pokutu príde mi znovu o nejakú dobu nova? Ako to riešiť? Mál niekto podobné skúsenosti?

ivka225
16. nov 2024

@wham55 Si stále majiteľom auta, takže áno, príde. Riešením je spolu s novým majiteľom auta dať veci aj formálne do poriadku. Nehovoriac napríklad o pokutách za prekročenie rýchlosti, ktoré ti na základe inštitútu objektívnej zodpovednosti budú chodiť tiež.

mojemenonikto
16. nov 2024

Ako píše @ivka225, ak si v kontakte s človekom, ktorému si auto predal a je ochodný spolupracovať, tak je nutné zabezpečiť prepis vozidla na dopravnom inšpektoráte. To by bolo pre teba najideálnejšie riešenie. Inak sa priprav na problémy a bude ťa to stáť aj peniaze, ale istá možnosť existuje: https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/statny-dop...

wham55
autor
19. nov 2024

@mojemenonikto Prepis vozidla asi nebude možný, pán ho rozpredal alebo dal do šrotu a pri prepise je potrebné mať platnú ek ak sa nemýlim? Ďakujem ti za info..aký dôvod by som mal uviesť pravdu povedať nemôžem.