Neplatný občiansky a cesta do Rakúska

bianka94
14. jún 2022

Dobrý deň, chystáme sa s deťmi do Rakúska a práve som zistila, že mám neplatný OP. Ako to riešiť? Bude mi stačiť pri kontrole (ak nejaká bude)žiadosť o vydani OP?

hugigugin
14. jún 2022

@bianka94 pri prechode hranice potrebuješ platný cestovný doklad s fotkou aj ty aj deti.

patka06
14. jún 2022

žiadosť o vydanie OP ti stačiť nebude
Nemáš pas? ten by si mohla použiť alebo počkať s cestovaním kým ti dajú nový OP môžeš požiadať o zrýchlené vydanie do dvoch pracovných dní
Kontrola nemusí byť len hranici, doklady môžeš potrebovať kdekoľvek na území Rakúska

bianka94
autor
14. jún 2022

@hugigugin ďakujem 😊

bianka94
autor
14. jún 2022

@patka06 veru pas nemám. Ďakujem za odpoveď

bianka94
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bianka94
autor
14. jún 2022

@patka06 a viete mi povedať či mi hrozi teraz nejaká pokuta že som si ho nestihla vybaviť? A čo mi hrozí ak ma skontrolujú z neplatným OP

lejusinka
14. jún 2022

@bianka94 no zalezi na akeho cloveka v rakusku narazis. Od toho ze si to nevsimne az po zadrzanie sa moze stat hocico 🤷🏻‍♀️

patka06
14. jún 2022

@bianka94 Ak nepožiadaš o nový OP v lehote 30 dní po skončení platnosti je to priestupok, môžeš ale nemusíš dostať pokutu od 50 - 150 Eur

hugigugin
14. jún 2022

@bianka94 BASA

macikovaiveta
15. jún 2022

@bianka94 urobiť do 24 hod za 99 eu

maciatkolulu
15. jún 2022

@bianka94 no, ja by som sa s rakúskymi policajtami nezahrá ala, nevieš čo sa stane, aká kontrola a podobne. Ak sa ti jedna o nákup, alebo family park, rozhodne by som to neskúšala, na hraniciach teraz nie sú, ale napríklad minule 3 policajné autá, bum kontroly, merali rýchlosť,atď, lebo Slováci zdivoceli, nevidia na 50 tku a tak. A pozor na rakúskeho policajta neplatí ani revúce decko, revúca matka, pokiaľ nemáš platný doklad, že sa jedná o tvoje dieťa, môžeš mať fakt problémy. A verím tomu, že by si to vychutnali.