Zdravim vás, keď mi platí Op do 3.2.2024Tak najneskôr kedy si musím ísť vybaviť nový ?? Je to o mesiac čiže 3.3.2024, či už som ho mal mať vybavený pred mesiacom 2.1.2024 ??
Je písané má stránke
Už si si ho mal dávno ísť vybaviť
@martinmmartin takze do 3.2. Môžem ísť ?
chod dnes a mas pokoj
@martinmmartin práve tento týždeň mi to moc nevychadza preto sa pýtam kedy najneskôr
Mne ide o to či stačí ísť napríklad 29.2. Proste do toho 3.2. Vybaviť nový
Čo keď ho budeš potrebovať s bude neplatný? Choď čím skôr.
Uz je jedno kedy pojdes. 3.2. Ti konci platnost. Teda s nim nic nezmozes.
Ja som mala minuly rok. Platnost do maja. Novy som robila az niekedy jul/august.
Pokial mas aspon pas platny tak to az tak nevadi, budes vsade chodit zatial s nim kym ti nepride novy OP. Inak ti mozu dat pokutu napr pri soferovani, ze chodis s neplatnym dokladom...
Na polícii ti dajú papier, ktorý ti bude slúžiť zatiaľ ako občiansky. Tiež som to tak mala, keď som vybavovala nový OP kvôli sťahovaniu. Ten papier mi platil všade, budeš tam mať napísané číslo OP. Samozrejme ti nebude platiť, ak by si potrebovala niekam vycestovať, kde máš ako doklad OP. Ale choď čo najskôr vybaviť nový.
@livinka1111 nebude jej platit vsade, v takej banke alebo u notara jej papier od policie nezoberu, lebo to nie je doklad totoznosti. jedine pas alebo OP sa poklada za doklad totoznosti
@adka3321 tak to neviem. Ja som s ním bola aj na pošte vyberať peniaze. Ale tak to je pošta.
Ja som bol aj teraz na polícii len čo keď lístky už kiosk nedával, rezervovať sa nedá online
@zdeno525 mozes zacat 180 dni pred skoncenim. a v ziadnom pripade az po skonceni.
Resp mozes zacat hocikedy ale budes par eur pllatit. Ak dodrzis 6 mesiacov (180 dni) pred vyprsanim tak to mas zadara