Ahojtee,
Dátum 26.4. mi dala lekárka do systemu ako predpokladané ukončenie PN, najblizsiu kontrolu mam 9.5., tam sa rozhodne ci bude PN pokračovať alebo nie.. nateraz mi ju vsak uplne neukoncila ale nepredĺžila,čize momentálne mi beží neplatená PN.
Moze prist kontrola aj takto keď ju mam teraz v tomto obdobi neplatenú ?
Ľudí na PN na kontroly každý deň vyhodí systém. Robí to náhodne. Systém nerieši diagnózu, či je on prvý deň slovo stý, či je platená alebo neplatená.
Jasne, že môže
Nechápem. 🤷A to prečo si na toto pristúpila?
Ja nechápem toto neustále zisťovanie či môže alebo nemôže prísť kontrola. Keď som PN dodrzujem liečebný režim sedím doma na riti a prejsť sa idem keď mám vychádzku. Potom mi je šuma fuk či kontrola príde alebo nie.
Keď je neplatená, nemá prečo prísť kontrola. SP chodí na kontrolu k tým, čo poberajú nemocenské dávky.
PN je buď ukončená,alebo predĺžená a plynie...Aši v tom nemáš jasno.
@chrobak7 to sa velmi mylis . SP kontroluje dodrziavanie liecebneho rezimu, ci PN spada do podpodneho obdobia alebo je dlhsia je uplne fuk. Ako osoba na PN totiz okrem toho ze mas narok na nemocenske 52 tyzdnov - aj po skonceni tomto obdobia si stale poistencom statu vejrejneho zdravotneho poistenia. Cize stat ma pravo prostrednictvom kontr. organu overovat ci je PN opravnena a poistenec doma a lieci sa. Komu sa to nepaci tak prosim - treba ukoncit PN, vratit sa do prace, evidovat sa na UP alebo si platit zdravotku vo vyske cca 90€ mesacne sam.
Neplatená PN je až po roku. Ty máš platenú PN a stále trvá.
@matullienka su aj stavy, ked vychadzky nie su, hoci to jarne zdrave slnko by choremu viac prospelo ako sedenie doma na riti
@gelifil má dodržiavať liečebný režim alebo ukončiť PN, dr asi vie prečo vychádzky nepredpise
máš ukončenú PN?