Neoprávnené poberanie príspevku

23. máj 2024

Pekný deň prajem, chcela by som sa opýtať najprv tu.

Mám známu (snúbenica jedného môjho kamaráta), ktorá neoprávnene poberá príspevok na dochádzanie za prácou. Má evidovaný trvalý pobyt v dedinke pri Trnave a mesiac dozadu nastúpila do práce v Bratislave. Poberá maximálny príspevok na dochádzanie do práce, no problém je v tom, že ona nežije v mieste trvalého pobytu ale s mojim kamarátom v jeho byte teda dochádza asi tri zastávky autobusom mhd. Nepríde mi to správne a chcela by som to nahlásiť. Zaujíma ma ale, či nejak budú zisťovať, kto to nahlásil a či to majú reálne ako na úrade zistiť, keďže nemá nájomnú zmluvu na svoje meno.

Ďakujem

foxanda
23. máj 2024

Prepáč, že sa opýtam, ale prečo ťa to tak hnevá, že to poberá? Ako neuznávam, že je to správne ale moja líščia zvedavosť je silnejšia.

888elizabeth
23. máj 2024

Milovníci systému a bonzáci ešte existujú? Hanba ti

tinqua
23. máj 2024

Nie nemajú to ako zistiť ani dokázať, ked nikde nefiguruje jej meno a je to anonym proti slovu, ale zato im vies spôsobiť celkom ostaru s chodenim po uradoch...ty...kamarátka

lakebabe
23. máj 2024

Takíto kamarati ako ty majú cenu zlata😂😂😂

autor
23. máj 2024

Uff aha, takže niekto o*jebáva ale ja som zlá keď to chcem nahlásiť. Pardon nemala som sem písať.

zdenka11081983
23. máj 2024

A to závidíš tak silno, či si len taka čestná a chceš spasiť tento skazeny svet?

hsara99
23. máj 2024

Že ty máš zálusk na kamosa? 😄😄

kvadrinkaaa
23. máj 2024

Oberá teba o peniaze ? Ide to z tvojho? No hnus.

foxanda
23. máj 2024

Teraz ma tak napadlo, keď už toto človek závidí druhému, tak je svet naozaj v peknej ...

mandzula
23. máj 2024

@kvadrinkaaa ano, ak odvadza dane, ide to aj z jej penazi, keby islo len o to. A aj z tvojich.

tinqua
23. máj 2024

Co ojebava? Mhd je zadarmo? Myslis ze na tych susnoch zbohatne? Nie nemala si sem pisat lebo toto nie je o spravodlivosti, ale osobná záležitost voci tej zene...o to viac ze sa len trases aby sa to nedozvedeli. Ake to je vyzvedat sukromne veci, usmievat sa tym ludom do ksichtu a potom im drbnut anonymne dýku medzi lopatky?

limoncino
23. máj 2024

Wau, spasiteľ sa vrátil... Môj názor, jej svedomie, jej risk, že jej na to prídu. Nechápem, to nemáš čo na práci, že toto sleduješ? Ja Ťa z morálneho hľadiska chápem, ale že by som toto nejako prežívala a zisťovala, či môžem niekoho udať anonymne je pre mňa silná kava

zuzinka888
23. máj 2024

Co ti skutocne vadi? Ze pobera prispevok( no kolko drobnych to je??) Alebo ti vadi ze byva s "tvojim" kamaratom. 🤣

regina22
23. máj 2024

A prečo to tu riešiš?

lakebabe
23. máj 2024

@hsara99 aj mňa to ako prvé napadlo že to bude osobne😄😄😄

kvadrinkaaa
23. máj 2024

@mandzula na čo všeličo idú peniaze z našich a nerieši sa to. Koľko môže dostavať príspevok na dopravu? No milióny to nebudú 😄

autor
23. máj 2024

Nie je v tom nič osobné. Mne 200 eur mesačne (to je maximálna výška príspevku) nikto len tak nedá. Ale máte pravdu, v dnešnom svete nemá miesto človek ktorému vadia klamstvá.

barbie00
23. máj 2024

Maximálny príspevok je 200€ mesačne a poberá sa po dobu 6 mesiacov. Ale nejak sa mi nechce veriť, že na cca 50km vzdialenosť by mala nárok na tú najvyššiu možnú sumu.

mandzula
23. máj 2024

@kvadrinkaaa pytala si sa, ci to ide aj z jej, tak som ti na to odpovedala.
Zas tu mame dvojaky meter - ked ide o takuto debatu, autorka je zavistlivy bonzak, ked ide o kradnuceho politika, je to uz zrazu ine. Nejde o sumu, ide o princip a o nas pokrytecky postoj k tomu.

limoncino
23. máj 2024

Takže ideš štýlom, mne zdochla koza, musí aj susedovi? To tiež nie je pekne...

alieta
23. máj 2024

Tento stat naozaj ide do prdele s prepacenim. Zneuzivaju sa tu davky akehokolvek druhu, ci materske (vypovede a vyplacanie dovolenky kvoli max materskej), rodicovske pridavky (nezmyselne predlzovanie aj napriek neopodstatnosti), pandemicke OCR, vseobecne OCRky, zivnostnici odvadzaju minimalne odvody aj napriek niekolko tisicovym prijmom a potom sa cuduju, ze stat nema peniaze. Keby sa vsetky tieto neopravnene pridavky, davky a odvody riadne kontrolovali a nezneuzivali, tak by potom viac bolo pre naozaj rizikovu skupinu ako matky postihnutych deti, matky samozivitelky a invalidne dochodky, z ktorych by sa dalo aj vyzit atd. Ale s touto mentalitou ideme milovymi krokmi do prec..

liusa82
23. máj 2024

a politici čo a iné velké zvieratká? tí tolko odrbávajú systém a to sú iné prachy a pálky.Na nich nemá páku ozaj nikto.Ja sa ani nečudujem čo sa v štáte deje ked to majú ludia na príkladoch od tých tam z hora

skusihu
23. máj 2024

Zo zaujímavosti som si pozrela ten príspevok - pri dochádzaní 100 km je príspevok 105 € mesačne po dobu 6 mesiacov, v niektorých prípadoch 12 mesiacov.

lopka1313
23. máj 2024

Prepac, ale co tym sledujes? Ja som poberala tiez jeden z tychto prispevkov. Slo o prispevok, ze som sa prestahovala za pracou. Bolo tam potrebne si zmenit trvaly pobyt (vratane obcianky), dolozit najomnu zmluvu a kazdy mesiac potom doklady, ze za dany byt platim (vypis z uctu) a ze som stale zamestnana (kazdy mesiac potvrdenie od zamestnavatela). A pritom som realne tiez byvala casom inde (sla som za priatelom do ineho mesta), ale byt som si platila aj tak, len sa mi nieco z toho vratilo spat. Oni aj tak preplacaju len to, co realne zaplati, aj to nie vsetko a na to, aby to splnila, musela (a stale musi) nieco robit... Pokial bude mat doklady, co doklada, v poriadku, tak Teba do toho nic, komu co platia...

zuzinka888
23. máj 2024

Takze tvoje priatelstvo s kamaratom ma hodnotu max 1200€???

tinqua
23. máj 2024

Ono ja aktualne neriesim spravnost konania, skor to, ze niekoho si pustim do uzkeho kruhu, rozpravam pred nim s doverou a on poza chrbat riesi toto...o par diskusii dalej sa zase riesia hnusni podnikatelia co vsetkych oberaju o peniaze...mozete si spravit vsetci so socialistickym blues meeting a plakat za davnymi casmi. ŠTB už neexistuje, ale SISka mozno otvara nove pozicie.

markusrasford
23. máj 2024

Ty ju udas o a pôjde na úrad a bude tvrdiť ze byva na adrese kde býva. Bude to tvrdenie proti tvrdeniu a ty tvoje dôkazy nevieš predložiť. Není treba listky alebo niečo predkladať na úrad prace keď dostáva prispevok?

bellaa3007
23. máj 2024

Ojooj,.. Keby vieš kolko neopravnených vecí sa deje vo svete 😀

medda_beda
23. máj 2024

Nech si to riešia úrady samé keď v tom majú bordel.
Ty nikdy nič nevyużiješ keď vieš, že môžeš?
A to, že si niektoré robia deti a s každým sú doma po 3 roky to ti nevadí, že sa niektorým nechce pracovať aj 10 rokov?

Táto krajina ťa odrbáva deň čo deň o peniaze a nikoho to nemrzí.Tak sa nečuduj, že ľudia chcú so systémom vydrbávať tiež.

luccija
23. máj 2024

Asi ti dôverovala, keď ti to povedala aj tak ju nemajú ako skontrolovať neviem potrebuješ to riešiť?