Nenahlásená zmena adresy počas PN

romcix213
5. aug 2024

Ahojte baby,aktuálne som týždeň na PN a tento týždeň na ešte čaká. Chcela som sa spýtať, ak mám 7 lekárky nahlásenú adresu trvalého pobytu ale v čase PN už som bývala na inej adrese je to problém?

Totiž je to len vzdialenosť tak 4km teda bývalá som v jednej dedine teraz bývam v druhej hneď vedľa.

Mám aj nájomnú zmluvu a nakoľko je partner odcestovaný a mamina v podstate stále v práci vyhovuje mi byť viac tu ako na trvalej adrese,ešte sme to nestihli skoro nikam nahlásiť tak sa chcem len opýtať že keby náhodou či nemôžem z toho mať problém. Nechávam si aj bločky s potravín ale tam som bola odkedy som na PN tak dva krát aby sme mali,von moc nechodím ale ani nemôžem zostať v kuse vnútri lebo mám doma malé dieťa a ja by som sa zbláznila aj s ním keby sme len vnútri preto proste.

Ďakujem za odpoveď.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
e1i
5. aug 2024

@romcix213 moze to byt problem. Ako pise vyssie,nahlas zmenu adresy cez obvodneho lekara.

romcix213
autor
5. aug 2024

@e1i no doktorka si sestričkou sa ma pýtali kde väčšinou budem ale ako píšem nedá sa mi byť na trvalej adrese preto som na novej ale doktorku so sestričkou som upozornila že budem buď na trvalej adrese,teda starej alebo na novej adrese

sisa_s
5. aug 2024

@romcix213 do PN sa nahlasuje 1 adresa, kde sa budes zdrziavat a kde ta pride skontrolovat socialka...nie bud, alebo...

melanta
5. aug 2024

@romcix213
doktorku so sestričkou som upozornila že budem buď na trvalej adrese,teda starej alebo na novej adrese - no takto to nefunguje. Že budem tam alebo tam. Mala si nahlásiť konkrétnu adresu, kde budeš. Nemusí to byť trvalý, ani prechodný ani nijaký evidovaný pobyt. Ale musí to byť jedna adresa. Ak máš na PN adresu trvalú a si na inej a príde ti kontrola, je to tvoj problém. Takže požiadaj lekárku, nech ti v PN zmení adresu na tú, kde sa reálne nachádzaš.

majusqa77
5. aug 2024

lekarka s tym nic nema. zmenu pobytu pocas PN treba pisomne nahlasit na soc.poistovnu, oddeleniu lekarskej posudkovej cinnosti pobocky socialnej poistovne, podla sidla osetrujuceho lekara

mamina7070
5. aug 2024

mas byt na jednej adrese a ta mambyt nahlasena, a dodrzivat liecebny rezim ak nemas vychadzky nemas comchodit von nakup vies objednat s dovozom

e1i
5. aug 2024

@romcix213 to nie je bud alebo. Nahlasujes jednu kde sa budes zdrziavat. Nemusi to byt adresa trvaleho pobytu.

romcix213
autor
5. aug 2024

@majusqa77 toto som potrebovala vedieť Ďakujem.

mogaa
5. aug 2024

@romcix213 saozrejme že to problém môže byť...ak ti príde kontrola a nebudeš mať bloček z tých potravín v čase kontroly tak ti neprítomnosť neuznajú.....ty si povinná nahlásiť na SP zmenu miesta pobytu na PN, na to miesto chodia kontroly, ak ťa tam nenájdu, máš problém....

maranco
24. okt 2024

Sociálna poisťovňa zavádza v týchto dňoch do prevádzky ďalšie novinky.

Každý poistenec v časti „ePN – Elektronická práceneschopnosť“, ktorú má dostupnú vo svojom Elektronickom účte poistenca v záložke „Nemocenské poistenie“, získava možnosť zmeniť si adresu pobytu počas ePN.

V otvorenom okne vypíše údaje o novej adrese a určí si aj dátum, odkedy sa na nej bude zdržiavať.
Má možnosť uviesť aj ďalšie poznámky. Napríklad označenie zvončeka, číslo bytu a podobne, ktoré pomôžu identifikovať miesto pobytu počas ePN.
https://www.aktuality.sk/clanok/K6zgpOa/socialn...

majusqa77
24. okt 2024

@maranco tak toto je mega, niekedy aj prekvapi statna sprava (niezeby som chodievala casto na PN, bola som teraz asi po 18 rokoch 🙂) )