Nemusím sa hlásiť na úrade?

2. jún 2024

Ahojte,chcem sa poradiť s niekým kto bude vedieť 🙂 skončila som akurát Bc. na vysokej škole s tým ,že som si dala prihlášku na mgr,kde má aj prijali už,avšak rozhodla som sa minulý týždeň ,že už pokračovať nechcem,chcem ísť s priateľom pracovať do zahraničia ,jednak ťazko sa mi písali práce atď..takze nechcem ,ale to je jedno..zápis mám až v septembri a tým pádom stačí ked prihláška ostane do septembra tam a nemusím sa hlásiť na úrad? Tým pádom keď sa nezapisem má asi vyhodia alebo neviem aký je postup ,každopádne spolužiačka mi vravela ževraj na úrad sa netreba hlásiť keď idete na Mgr..ale neviem ako je to s tým keď som sa rozhodla že nejdem ,ale zase nechcem sa ísť hlásiť na úrad keď nemusím,keďže v septembri plánujem odísť do zahraničia ,neviete niekto ?

marsmykkok
2. jún 2024

však sa opýtaj na úrade alebo v zdravotke ako je to s odvodmi alebo im napíš email a budeš to mať z prvej ruky.

januska12323
2. jún 2024

Nemusíš sa hlásiť na úrad ale mala by si si platiť zdravotné odvody odo dňa štátnic. Teraz nie si študent tým by si bola iba pri pokračovaní na Mgr.

alex49
2. jún 2024

Odo dňa štátnic nie si študentom, ti co idú na Mgr, sa doloži pokračovanie v štúdiu a neplatia nič. Ty nepokračujes, tak sa bud nahlas v zdravotke ako samoplatca, alebo sa prihlás na úrad, nech plati štát a keď sa zamestnas v zahraničí im dolozis zmluvu a vyradia ta.