Nemôžem sa dostaviť na úrad práce

jully1234
26. okt 2016

Ahoj zeny, potrebujem poradit. Som evidovana na urade prace a zajtra mam mat "kontakt", ale momentalne sa nezdrziavam na Sk, lebo si zhanam pracu v Nl. Zaujimalo by ma ci nahodou nema niekto skusenost napr s tym ci ma hned vyradia alebo mi daju iny termin ☺ d /na sk si neplatim Zdrav.poistenie ani socialne/ dakujem

diablikovci
26. okt 2016

Ahoj, záleží od ženskej čo je tam. Ale dobre by bolo jej zavolať že ste tam a tam a neviete prísť. A mailom poslať dajake 2 žiadosti, ze si hľadáte pracu. 🙂

lintu
26. okt 2016

na náhradný termín musíš mať veľmi dobrý dôvod (nepamätám, mrkni do zákonu) a sami od seba ti ho len tak na základe tvojej ignorácie určite nedajú...ak sa im neozveš, budú to brať ako nespoluprácu a teda i dôvod na vyradenie ťa... ak ťa vyradia pre nespoluprácu, vrátiť sa na úrad budeš môcť až po šiestich mesiacoch a za ten čas si budeš musieť platiť zdravotku sama.... osobnú skúsenosť s tým nemám, ale v tvojom prípade by bolo možno fajn mať minimálne emailový kontakt na tetušku, ku ktorej chodíš.... ozvať sa jej, objasniť situáciu, pridať prípadne nejaké potvrdenie o tom, že si hľadáš prácu.... ak neurobíš vôbec nič, vyhadzov máš istý...ak urobíš aspoň niečo, situáciu sa ti podarí možno trochu zmierniť... toľko na túto nočnú hodinu, viac odpovedí čakaj ráno 😀

jeennyv
26. okt 2016

Akceptovali by myslím pn od lekára, no mala si sa referentke ozvať skôr..záleží od referentky ale takto ta najskôr vyradia ich nezaujíma co prečo aj keď si hľadáš prácu..musíš sa proste hlásiť s určite že nie si na SVK nevrav zobrazenie z tamat poletis jedna radosť
@jully1234