Nemocenské poistenie - duplicitné dni

katarinaforever
12. nov 2021

Ahojte vie mi niekto poradiť keď pracujem na dve dohody naraz v dvoch rozličných firmách - z kazdej platím nemocenské poistenie - počíta sa nemocensky prihlásené dni krát 2 ?
Príklad od 15teho novembra do konca decembra je 45 dni keďže platím dva krát urad to berie že k 1.1. bude zaplatených 90dni nemocenského poistenia. Je to tak správne ? Ďakujem za každú radu.

lucka_ke
12. nov 2021

áno

katarinaforever
autor
12. nov 2021

@lucka_ke ahoj myslíš ano počíta sa to ako dvojnásobok dni ? Je to koli správnemu výpočtu materskej 270 dni

elizita
12. nov 2021
katarinaforever
autor
12. nov 2021

@elizita @ahoj myslíš že sa to nepočíta ako dvojnásobok dni nemocenského poistenia ?

elizita
12. nov 2021

@katarinaforever samozrejme ze nie

katarinaforever
autor
12. nov 2021

@elizita hm dnes mi to potvrdila na sociálnej na záhradníckej. Nebude sa z toho počítať samozrejme materská ale ako započítané dni to bude duplicitne keďže sa z oboch platí nemocenské. Ten príklad vyššie je od nej.

elizita
12. nov 2021

@katarinaforever tak ste sa zle pochopili.. keby das priklad to iste po 150 dni,nikdy z toho nevycarujes 300,ale len 150.. takze by si takym sposobom nikdy nikto nenahnal chybajuce dni za polovicu.. a ak ti povedala,ze to bude duplicitne,tak by sa mala vzdat svojej funkcie

nafka0483
12. nov 2021

@elizita Coze??? To nie je pravda.
Pocita sa to 2x, nie ako kalendarny den ale ako den poistenia. Ak by mala 3 zmluvy, tak kazdy kalendarny den sa pocita 3x.
Jednu dohodu treba potom ukoncit a nechat aktivnu len jednu a dni sa jej normalne spocitaju.

lucka_ke
12. nov 2021

@elizita mýliš sa, počíta sa to samostatne z každej dohody, takto sa dá získať 270 dní NP za kratší čas

katarinaforever
autor
12. nov 2021

@lucka_ke áno presne tak som to pochopila

katarinaforever
autor
12. nov 2021

@elizita asi o tom nevie veľa ľudí ale už to mám aj písomne a dá sa za kratší čas “ nahrať “ nemocenské dni do 270. Citujem : z dvoch nemocenských poistení súčasne započítava dni nemoc. poistenia duplicitne.

elizita
12. nov 2021

@katarinaforever lenze v uvodnom prispevku si to zle zadala.. nepises tam,ze nejaku z tych dohod ukoncis.. len ze tam pracujes.. pokial ale ani jednu vcas neukoncis,nebude sa ti to ratat 2x

nafka0483
12. nov 2021

@elizita Ale nooo tvrdila si ze nikdy neurobi zo 150 dni 300 a ze pracovnicks co jej to povedala by mala odist zo svojej funkcie.

Teraz otacas, ze autorka nespomenula, ze jednu dohodu ukonci. Mohla si jej rovno napisat, ze ano, pocita sa to duplicitne, ak...
Ale tvoje vyjadrenie bolo ze nie, vobec, nikdy.

elizita
13. nov 2021

@nafka0483 pardon,ze nemyslim hned na spekulacie.. ak to autorka takto podala aj na socpoist a dostala odpoved taku ako dostala,tak si samozrejme stojim za svojim.

lucka_ke
13. nov 2021

počítajú sa dni z každého ukončeného nemocenského poistenia, preto to funguje... kým nezmenia zákon

viktorya
2. dec 2021

Ahojte. Mám ten istý problém. Mám prácu na TPP na dobu neurčitú. Avšak do tých 270 dni mi zopár chýba. Jedna pani mi odporučila dať si dohodu aspoň na 1-2 mesiace následne to pred materskou ukončiť a tak sa mi to bude rátať duplicitne. Druhá pani zo sociálnej má zasa znegovala, že sa to takto urobiť nedá, že je to stále jedno a to isté poistenie. Viete mi to prosím vysvetliť a poradiť ? Ďakujem

nafka0483
2. dec 2021

@viktorya Ved uz to tu je vysvetlene ;)

viktorya
2. dec 2021

@nafka0483 takže sa mi to bude rátať duplicitne ? Aby som si nabila tých pár dní ?

katarinaforever
autor
9. jan 2022

@viktorya áno kukni vyššie