Ahojky chcem si dať spraviť nemecke občianstvo. Ako by ste vy odpivedali na otázku prečo chcete nemecke občianstvo s akého dôvodu ? Ide o to aby to prešlo komisiou ja chcem s dôvodu lebo sa mi tu páči chcem tu ostať žiť a je to aj lepšie s papiermi na úradoch nemusím to prekladať atď ale neviem čo mám tam im napísať tak pekne vie niekto poradiť kto už to robil ?
Neviem ci sa ta komisia nieco bude pytat ale pocuvat ta moc nebudu, ale musis mat splnene 8 rokov (mozno sa to uz zmenilo) nepretrziteho a zamestnania), spravit integracny test a mat jazyk na C1.
@nadaa1, odo mňa chceli prácu na tpp, po skúšobnej dobe, na neurčito a príjem nad 1700 čistého. Takže chlap mi mrkol do papierov, zasmial sa, mala som napísať motivačný list a životopis (akože skúška z jazyka) a tuším o mesiac som si prišla po papiere. A ešte som platila okolo 400 éčok poplatok.
Musíš byt nejako zabezpečená, čiže alebo mat stabilný príjem alebo manžela, ktorý ho ma.
Bývaš tam, plne si sa integrovala a chceš mať volebné právo. Inak, im je dosť srdečne fuk, čo im povieš, hlavne aby si vedela reagovať.