Nemecké občianstvo

nadaa1
26. aug 2022

Ahojky chcem si dať spraviť nemecke občianstvo. Ako by ste vy odpivedali na otázku prečo chcete nemecke občianstvo s akého dôvodu ? Ide o to aby to prešlo komisiou ja chcem s dôvodu lebo sa mi tu páči chcem tu ostať žiť a je to aj lepšie s papiermi na úradoch nemusím to prekladať atď ale neviem čo mám tam im napísať tak pekne vie niekto poradiť kto už to robil ?

vroni
26. aug 2022

Bývaš tam, plne si sa integrovala a chceš mať volebné právo. Inak, im je dosť srdečne fuk, čo im povieš, hlavne aby si vedela reagovať.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
olimuc
26. aug 2022

Neviem ci sa ta komisia nieco bude pytat ale pocuvat ta moc nebudu, ale musis mat splnene 8 rokov (mozno sa to uz zmenilo) nepretrziteho a zamestnania), spravit integracny test a mat jazyk na C1.

vroni
26. aug 2022

@olimuc, blbosť, žiadnu úroveň c1 nepotrebuješ. Testy zrejme len selektívne, ja som nerobila.

nadaa1
autor
26. aug 2022

@vroni ahoj a nevieš náhodovako to je s prácov ? Každý hovorí niečo iné že pred tým ako chcem občianstvo musím pracovať 6 mesiacov ?

vroni
26. aug 2022

@nadaa1, odo mňa chceli prácu na tpp, po skúšobnej dobe, na neurčito a príjem nad 1700 čistého. Takže chlap mi mrkol do papierov, zasmial sa, mala som napísať motivačný list a životopis (akože skúška z jazyka) a tuším o mesiac som si prišla po papiere. A ešte som platila okolo 400 éčok poplatok.
Musíš byt nejako zabezpečená, čiže alebo mat stabilný príjem alebo manžela, ktorý ho ma.

nadaa1
autor
26. aug 2022

@vroni tak ja neoracujem lebo do teraz som bola na materskej ale mažel pracuje tak to stači ?

vroni
27. aug 2022

@nadaa1, áno, stačí.

nadaa1
autor
29. aug 2022

@vroni a keď on nechce občianstvo a ja áno a ja som tu nepracovala tak musím 6 mesiacov?

vroni
29. aug 2022

@nadaa1, aha, tak to ma nenapadlo, že muž nemá občianstvo.... Potom sa treba pýtať na konkrétnom úrade, či musíš mat vlastný príjem alebo stačí manželov....