Nemám trvalý pobyt

19. jan 2022

Ahojte. Predávam byt kde som mala trvalý pobyt a idem žiť do prenájmu. Čo teraz keď nemám trvalý pobyt ? Nemám si ho u koho dať. Rodičia nechcu.

jeliz59
19. jan 2022

Tak budeš mat Len mesto v OP kde bývaš aJ tak sa dá

lintu
19. jan 2022

Za určitých okolností by si ho mohla mať aj tam, kam ideš bývať. Jednoduchšie ale asi budeš mať prihlásiť sa priamo na úrade https://ferovo.sk/poradna/trvaly-pobyt/trvaly-p...

zuzanka.zuzu
19. jan 2022

nechaj i tam kde máš... máš v zmluve sankcie za neodhlásenie?

cezpat
19. jan 2022

No, buď budeš mať trvalý pobyt iba obec/mesto v ktorom budeš bývať, ako to radili vyššie.
Resp. odporúčam sa dohodnúť s majiteľom nehnuteľnosti, v ktorej budeš bývať, aby ťa nahlásil na trvalý, resp. Prechodný pobyt. Po ukončení nájmu ho vie hneď zrušiť.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
23. jan 2022

Skus sa dohodnúť s rodičmi, ak im nevadí, že budú platiť smeti za teba, veď im to môžeš platiť aj ty. Lebo nám napríklad povedali na polícii, kde priateľ riešil tiež op len s 'mestom' ...vraj bude mať v budúcnosti problém s úverom, nemusia mu dat paušál, nič na splátky atď...a to nehovorím, že deti väčšinou tiež majú adresu ako matka, čiže aj so školou, skolkou môže byť problém. To len píšem, čo nám povedali na polícii.
Osobnú skúsenosť nemám, a priateľ zatiaľ nič nepotreboval riešiť, takže ešte nevieme ci je to naozaj taký problém.

ppucherko
10. nov 2022

Asi o tom nevies, ale trvaly pobyt si vies dnes vybavit ako sluzbu. Daj si do google MojPobox (.)sk a uvidis. Vyriesis si tymto svoju situaciu.