Nejaký chlap ma nahrával v MHD. Je to trestné?

14. feb 2023

Nejaký týpek ma nahrával v mhd

Je to trestné? Čo s tým môžem spraviť?

modrykonik33
14. feb 2023

Už neskoro ho honiť

melanta
14. feb 2023

Ako vieš, že ťa nahrával a že nahrával vyslovene teba? Ako si reagovala na mieste v danej chvíli? A poznáš jeho totožnosť, keď s tým chceš dodatočne niečo robiť?

autor
14. feb 2023

@melanta Neskrýval to, telefón mieril priamo na mňa. Smejúc sa mi povedal, nech sa usmejem A na mieste som z toho bol v takom šoku, že som hneď bez slova vybehla z električky. Netuším, kto to bol.

kiwi3
14. feb 2023

mozes si povedat, ze to bol pako a vykaslat sa na to, ked ani nevies, kto to bol. nebodaj niekto z policie bude pytat zaznamy z mhd, aby ho vypatrali... utiect kvoli tomu z elektricky - tiez trochu prehnana reakcia a este to aj neskor chciet riesit. by ste sa mozno k sebe aj hodili.

nnnuuunnn
14. feb 2023

Svoju tvár nosis stále po svete "nahú". Na videu nemá nahraté nič zaujímavé. Aj sám ho zmaže. Čo chces ešte riešiť?

babulkomale
14. feb 2023

Nemas komicke obocie? To by to vysvetlovalo 😃

galganka
14. feb 2023

....mala si si ho nahrať tiež. Tiež mám pár fotiek milého uja, čo ma fotil pri smetiakoch. Chcela som si ich s ním aj vymeniť, ale asi nemal záujem.

roja01
14. feb 2023

Keby bol clovek v takej situacii pohotovy, vybral by ihned mobil a fotil tiez. Len koho to napadne...

viestta
14. feb 2023

Bolo to dnes? Tak mas stastie, ze ti isla elektricka. V Kosiciach by sa ludia radi nechali natocit. len aby sa odviezli

galganka
14. feb 2023

@roja01 tu som, hlásim sa ✋️🤣

bennn
15. feb 2023

Môžeš ho zažalovať a vysúdiť z neho veľké prachy za porušovanie práv zasahovania na ochranu osobnosti.

(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.

(1) Fyzická osoba má právo najmä sa domáhať, aby sa upustilo od neoprávnených zásahov do práva na ochranu jej osobnosti, aby sa odstránili následky týchto zásahov a aby jej bolo dané primerané zadosťučinenie.

(2) Pokiaľ by sa nezdalo postačujúce zadosťučinenie podľa odseku 1 najmä preto, že bola v značnej miere znížená dôstojnosť fyzickej osoby alebo jej vážnosť v spoločnosti, má fyzická osoba tiež právo na náhradu nemajetkovej ujmy v peniazoch.

(3) Výšku náhrady podľa odseku 2 určí súd s prihliadnutím na závažnosť vzniknutej ujmy a na okolnosti, za ktorých k porušeniu práva došlo.

maialeo
15. feb 2023

@bennn 😀 to víš že joooo 😀

leila_m
15. feb 2023

@bennn a koho ma zazalovat ked ani nevie, kto to bol? a aj keby, nevysudi ziadne peniaze. z toho titulu, ze si ju niekto nahral/odfotil, nebola "znížená dôstojnosť fyzickej osoby alebo jej vážnosť v spoločnosti" , co je podla OZ jedina moznost, kedy ma osoba pravo na nahradu nemajetkovej ujmy v peniazoch.

leila_m
15. feb 2023

trestne to nie je.

petedea
20. feb 2023

@nnnuuunnn Nuz asi to, ze bez tvojho suhlasu, ta nemoze nikto nahravat.
A okrem toho, to moze byt nebezpecny uchyl.