Nehnuteľnosť a výkon trestu

annab012
24. okt 2022

Dobrý deň,
Vedeli by ste mi poradiť prosím.
Máme takú situáciu že kúpili sme pred niekoľkými rokmi dom od jedného pána máme aj zmluvu aj všetko. Lenže tá osoba čo si od neho kúpila dom tak sa dostala do výkonu trestu a nepodpísali ešte papiere od notára ale za tie roky čo ju prepustili z výkonu trestu tak pán zomrel. Tak teraz čo s tým? Má dvoch synov ale oni tvrdia že oni s tým nič nemajú do činenia.

viestta
24. okt 2022

Prebehne dedičské a je na vás dokázať, že ste dom vyplatili nebohemu. Vidím to na pár rokov natahovaciek po súdoch s neistým vysledkom

patka06
24. okt 2022

Dom ide do dedičského konania. Synovia s predajom naozaj nič nemajú, možno ani netušili, že otec dom predáva
Čo znamená máme aj zmluvu aj všetko. Píšeš dosť nejasne.
Bola zmluva podpísaná, podpis predávajúceho overený?
Aké papiere od notára
Prečo ste ju teda nedali na kataster.

monro
24. okt 2022

@annab012 vobec nerozumiem situacii ako ju opisujete.

sasa1310
24. okt 2022

@annab012 však keď ste nepodpísali papiere, tak ste nič nekúpili. Snáď nie si taká blbá, že pošleš niekomu peniaze na účet ešte pred podpisom kúpnej zmluvy. A tiež ako píše baba vyššie, inak som to ani nepochopila

kitycat
24. okt 2022

Co?

Storocna zmluva bez podpisu majitela nehnutelnosti?
A peniaze ste mu uz pred rokmi poslali, ci aspon toto neprebehlo?

A je ti jasne, ze bez podpisu je zmluva neplatna a dedici si to trraz mozu predat za aktualne ceny?

Fakt ma zaujima ako sa toto vyvrbi

nelca84
24. okt 2022

@annab012 co "vsetko" mate? Ako ste ten dom vyplatili? Vam za tie roky nevadilo, ze ste zaplatili za nieco, co stale nie je vase aj na papieri?
Resp. vyplatili ste to vobec?
Opisala si to dost nejasne.

jaskolka
25. okt 2022

Tiež nechápem, o čo presne ide. Kúpili ste dom, ale nič ste nepodpísali, potom niekto, kto kupoval, sa dostal do basy (kto teda kupoval, keď píšeš v množnom čísle?) a predávajúci zomrel. Kým bol vo väzeni, to sa nič neriešil? Ak ste mali zmluvu o budúcej zmluve, tak to je v podstate nič.
Keď ste nič nepodpísali, tak ste nič nekúpili....
Veľmi nejasné píšeš..