Nedostavila som sa na pohovor, na ktorý ma poslali z úradu práce

levik81
5. okt 2023

Dobry den chcem sa opytat pomylila som so datum pohovoru na urade prace a nedostavila som sa na pohovor na ktory ma poslal urad dani den...
Chcem sa opytat ci robi urad nejaku evidenciu tych co pridu na pohovor aj ked som volala s majitelom firmi ktory mi da razitko aby ma nevyradili? Dakujem za odpoved

modrykolibrik
5. okt 2023

@levik81 urad prace si musi robit evidenciu takze skor si myslim, ze ta vyradia kedze si nepodala vysvetlenie....zalezi od uradnicky. Mne sa to raz stalo ale mi hned volala ze som zabudla prist.

levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrykolibrik
5. okt 2023

@levik81 tazko povedat ale urcite sa na urade informovali

sorennielsen
5. okt 2023

Ahoj, ak chces, viem ti s tym pomoct, tuto situaciu som riesil pre klienta ale s PNkou. Da sa z toho dostat

levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
5. okt 2023

@levik81 podla toho, ci boli pritomni na vyberku, lebo ibcas chodia (hlavne, ak to ide cez nejaky ich projekt). Pokial nie, a papier tinorazi majitel firmy, tak to nemajú ani ako zistit, ze si tam neboka. Len ten papier musis co najskor dorucit UP

sorennielsen
5. okt 2023

Klient nedoniesol PN a nebol na povinnom stretnuti raz za mesiac, vysekal som ho z toho a spravne konanie prerusili. Treba tam mat pravnu argumentaciu.

domkakvet
5. okt 2023

@levik81 ved ked ti povedal, ze ti da peciatku, tak neries a chod si po peciatku, ak budes mat peciatku nikto to riesit nebude. Keby tam bol niekto z uradu, tak by ti tu peciatku nedaval.

levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palicka
5. okt 2023

@levik81 ano

palicka
5. okt 2023

@domkakvet ja som davala napriek tomu, ze pani z upsvaru bola. Bolo tam.moje vyjadrenie, ci dany uchadzac splna/nesplna podmienky, ci bude pozvany na 2.kolo pohovoru, pripadne, ci bude prijatý a ak nie, preco...

levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levik81
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liaka
6. okt 2023

@sorennielsen aj mňa vysekajte. Mňa vyradili z evidencie na 6 mesiacov za nespolupracu, nakoľko som neodovzdala zmluvu, že som začala pracovať deň pred nástupom do zamestnania, ale až o pár dní neskôr. Ale mne ju loslali poštou, ako som im ju mala dať deň predtým?

domkakvet
6. okt 2023

@palicka keby tam bola pani z upsvaru, tak by videla, ze ona tam nebola a inak tie panie chodia malokedy, skor vynimocne.

caroline_
6. okt 2023

@liaka mne sa stalo podobne, bola som evidovana, začala som robiť na dohodu, zmluvu mi majiteľka doniesla asi az na druhý deň, na upsvar som oznámila ze pracujem ale nemám ešte zmluvu, a vyradili ma

vrabcek15
6. okt 2023

@liaka dobrý deň, podajte odvolanie a doložte obálku,že ste dohodu obdržali až po dni nástupu a tým pádom ste ju nemali šancu odovzdať deň pred nástupom na dohodu.možno to pomôže 🙃

liaka
6. okt 2023

@vrabcek15 nepomôže. Už som im to vravela. Že som si mala pýtať pred nástupom potvrdenie, že nastupujem do roboty. Ale ako? Ked firma bola úplne niekde inde a tam sa najprv posielala zmluva mnou podpisana.

vrabcek15
6. okt 2023

@liaka a bol do nástup na dohodu alebo na pracovnú zmluvu.Lebo nástup do roboty u mňa skôr evokuje nástup na PZ

liaka
6. okt 2023

@vrabcek15 na dohodu

kubkovamama
6. okt 2023

@liaka ale na dohodu sa môže pracovať pokiaľ nepracujes viac ako 40dni v mesiaci a neprekročis príjem 230€(ak viac,vtedy aj prídeš o podporu).Treba si podavat odvolania a sledovať zákony,nesmú vyradiť ak stále splnas podmienky.

liaka
6. okt 2023

@kubkovamama mala som tú dohodu odovzdať deň vopred pred nástupom o čom som nevedela. Zato som vyradená.

kubkovamama
6. okt 2023

@liaka nech ti to ukážu v podmienkach evidencie.Je to nezmysel.Maloktory zamestnávateľ dáva zmluvu vopred alebo ako to nazvať

alickapusinka
6. okt 2023

Ak si si pomýlila deň kedy si tam mala ísť úrad práce ťa môže vyradiť na pol roka musíš platiť ZP sama. Zaleží všetko od pracovníčky ku ktorej chodíš.

metisa
7. okt 2023

@levik81 ak do troch dní pracovných nedolozis ospravedlnenie od lekára, vyradia ťa pre nespolupracu. Žiadne také, že to záleží od úradníčky.

levik81
autor
8. okt 2023

@caroline_ chcem sa Vas opytat dostali ste podporu za ten mesiac? Dakujem