Nedodržiavanie GDPR

19. apr 2023

Zaujíma ma váš názor to fakt nikomu nevadí ze pri vrátení tovaru takko, Kik, deichmann žiada od zákazníkov údaje ako je meno, priezvisko, adresa a podpis? Okrem toho ze je to porušenie GDPR nakoľko som im nedala súhlas okrem toho ešte aj zaťažujú životné prostredie. Mňa by fakt zaujímalo kde končia tie haldy papierov s osobnými údajmi. To sme fakt tak benevoletny že kadečo komokolvek poskytneme bez výhrady. Pokiaľ viem GDPR ti už máme niekoľko rokov a nikomu to nevadí. Keď som sa minule v takku ohradila ze nebudem nič vypisovať tak pozerala na mňa predavačka ako by som spadla z mesiaca.

solange7
19. apr 2023

Kazda spolocnost ma smernice na Gdpr. Resp by podla zakona mala mat. Takze to, ze im tie informacie das, znamena, ze ich nebudu podla smernic nikam posuvat a budu ich spracuvat pre ucely konkretnych potrieb podla zakona.
To nieje tak ze "gdpr" znamena, ze nemusis poskytovat svoje udaje, gdpr ti zabezpecuje bezpecie nezneuzitia infromacii dalej.
Ved oni sa tiez musia chranit a evidovat kto im tovar priniesol a akym sposobom bola vyriesena kompenzacia za tovar.

mamina7070
19. apr 2023

😂🫣🙄

autor
19. apr 2023

@solange7 nemáš úplnú pravdu ak by to tak bolo tak by to robil každý obchod

kika2079
19. apr 2023

Pre tvoje upokojenie okrem vysie uvedeneho tie papiere len skontroluju nadriadeny a su zavrete v sanonoch a krabiciach po roku sa scartuju

kika2079
19. apr 2023

@kika2079 btw neviem kde si disla k porusovaniu GDPR

solange7
19. apr 2023

Kazda firma na svoje stanovy. Ty to beries tak jednoducho. Myslis si, ze gdpr ta opravnuje neposkytnut informacie. Tak nabuduce ked si budes objednavat tovar, zadaj fejkovu adresu. Pre istotu. 😀

jaga18
19. apr 2023

🙈 na koľkých školeniach gdpr si sa zúčastnila? Najbližšie treba dávať lepší pozor.

stanulienkat
19. apr 2023

Buď rada, že sú takí ochotní a berú tie handry naspäť, nie je to totižto ich povinnosť. Okrem toho pochybujem, že nenakupuješ cez internet, všade po internete sa zadávajú rôzne adresy, mená, telefónne čísla. Myslím si, že kto chce, tak by sa už dávno k tebe do počítača nabúral. Proste vedia o nás všetci a všade.😉

mistymay33
19. apr 2023

Meno, priezvisko a adresa ti vadia? Ako ti potom chodia listy, pohladnice a ako si objednávaš tovar na adresu? Však tam udávaš presne tie isté udaje? ktoré si pričíta každá poštárka, kurier...
Ešte raz si poriadne naštuduj co znamená GDPr a potom sa rozčuluj.

lvulik
19. apr 2023

No tak ty si zákazník na pohľadanie 🤦🏼‍♀️ si počula výraz GDPR? Vies co to vôbec znamená? K akému porušeniu spracuvaniu tvojich osobných udajov podľa teba došlo? 🙂
Nie na každé spracúvanie osobných údajov je potrebný tvoj súhlas. Volá sa to napríklad oprávnený záujem, plnenie zákonnej povinnosti a potom sú suhlasy, na ktoré je potrebny tvoj súhlas, napríklad marketingové kampane a podobne.
Ak mas pocit, ze doslo k akémukoľvek porušeniu, nech sa páči, mozes kontaktovať úrad na ochranu osobných údajov.

solange7
19. apr 2023

@lvulik jednoznacne nema sajnu co to znamena. Niektori ludia si nevidia dalej od nosa. Len ja ja ja.

hiro
19. apr 2023

"Okrem toho ze je to porušenie GDPR nakoľko som im nedala súhlas"
Podla mna je mozne ze nemusia:
"Kedy je možné spracovanie osobných údajov bez súhlasu dotknutej osoby?
Prevádzkovateľ môže spracúvať osobné údaje bez súhlasu dotknutej osoby na základe osobitného zákona alebo zmluvného vzťahu s dotknutou osobou. Osobitným zákonom môže byť napríklad Zákonník práce, zákon o sociálnom poistení, zákon o zdravotnom poistení a pod."
Mas s nimi nejaky obchodny vztah (ci ako sa to vola) a riadia sa nejakym zakonom. A inak sulas so spracovavanim mozes dat aj pokyvanim hlavy (to je to "konkludentne") ;)
"GDPR Nariadenie povinnú formu vyjadrenia súhlasu so spracovaním neustanovuje. Súhlas tak môže byť udelený písomne, elektronicky, ústne alebo konkludentne."

lvulik
19. apr 2023

@solange7 veru, taki, ktorých by malo byt počuť najmenej, sa žiaľ rozkrikuju najviac....

doriiis
19. apr 2023

Ježíšku na krizku....ďalšia vzdelaná,hysterická osoba🙄

majasimon
19. apr 2023

Pri čítaní tejto diskusie ma napadol ten vtip keď si blondína dobíjala kredit a chceli od nej telefónne číslo. Však nie je blbá, nedala svoje.
Prosím je to vtip, každý si ho môže pretransformovať na brunetku, čiernovlasú a pod. Žiadne urážky

autor
19. apr 2023

Dievčatá dá sa to vysvetliť aj slušne bez osočovania,,, nie nie som ja, ja, ja ani hystericka

lvulik
19. apr 2023

Milá autorka, ty si si to po sebe neprečítala, s akou hysteriou si to napísala? 🙂 Ak mas blbý deň, bolo treba sa vyventilovat inak, Deichmann ani iný reťazec za to nemôže.

betulinka1
19. apr 2023

Obchody spracúvajú osobne udaje na zaklade vasej konkludente uzatvorenej kupnej znluvy. Tam nepotrebujú suhlas, lebo ty chces nieco od nich a nie oni od teba. Jednoducho napisane. Pises tu totalne blbosti, najprv si precitaj zakon. Takuto hlúposť ako si napisala som uz davno necitala.

autor
19. apr 2023

@lvulik bože tiež si to prečítajte po sebe ako sa vyjadrujete ved by ste ma aj ukamenovali ale tu sa fakt nič nedá napísať je tu len zloba, ponižovanie, výsmech

lvulik
19. apr 2023

🙂

autor
19. apr 2023

@betulinka1 áno mate pravdu takú blbosť ako som napísala nemá obdobu úplná katastrofa idem do kúta sa hanbiť stačí!!!

jamimo
19. apr 2023

na GDPR sa neberie ohľad kade-tade... Kedysi sa často v praxi dialo, že základná škola, alebo materská škola zverejnila na svojej stránke fotky z Mikulášskej besiedky. Bez toho, aby si pýtala informovaný súhlas od rodičov. Alebo, odfotíš sa s kamarátkou a jej dieťaťom na turistike a od radosti z výstupu na Rysy dáš foto na FB. A? Ani, to by sa nemalo, nemáš súhlas na zverejnenie... Okrem iného, otvor si kataster portál. Za mňa super web ak chceš kúpiť nehnuteľnosť= nájdeš tam info o ťarche, práve dožitia, exekúcii. Ostatné neschvaľujem= nájdeš tam info kto, kedy, ako nadobudol byt, číslo kúpnej zmluvy, notárskej zápisnice, spisu, v ktorej banke sa čerpal úver. .. A čo taký Finstat? Zisky, tržby, obraty, firemné údaje. To už je pre mňa cez. Áno, dá sa to predplatiť a zamknúť. Vo väčšine prípadov však nemáš na výber, šikovný IT si za 15 minút vie o tebe urobiť krásny obraz, kde pracuješ, čo máš rada, či cvičíš, kváskuješ, riešiš IVF, diéty, cestovanie... Takko, Lindex, Kik, Deichmann a podobne by ma trápili najmenej. Apropó, myslím si, že GDPR majú ošetrené niekde malými písmenkami, je možné, že tým aktom, že nakúpiš vyjadruješ súhlas s obchodnými podmienkami.

https://gdpr-slovensko.sk/co-znamena-ochrana-os...

babulkomale
19. apr 2023

@jamimo mne teda vadi na katastri ze su tam datumy narodenia, co mi pride tiez dost doverny udaj.

jamimo
19. apr 2023

@babulkomale áno, je to tak. Chlap mi hovoril, že dávno čítal, že sa uvažuje o tom, že to chcú obmedziť. Nevedno. Na jednej strane (kvôli serióznej kúpe a vyhnutiu sa podvodu) škoda, z pohľadu GDPR dobre.

autor
19. apr 2023

@jamimo neber to zle ale v živote by som si nedovolila niekoho fotiť alebo dávať jeho fotku niekde bez súhlasu a tobôž nie dieťa dnes si fakt každý myslí že môže všetko

blondiee83
19. apr 2023

Ja by som ti odporucala nakupovat tak, aby si nemusela tovar vracat a hned mas po probleme 🙂

basska_b
19. apr 2023

GDPR je o inom. Je to len byrokraticka smernica o tom, ze sa maju mazat udaje, ktore netreba, ze sa nemaju davat tretim stranam, ze mas podpisat inf. suhlas so spracovanim a mas pravo byt vymazany, ked o to poziadas... a par dalaich prav. Ak vsak nesuhlasis so speacovanim os.udajov, nemozes tam nakupovat

basska_b
19. apr 2023

@babulkomale Kataster ma na stranke stanovisko, ze zo zakona sa to musi zverejnovat. Tiez som sa cudovala

jamimo
19. apr 2023

neberiem to zle, teraz som si všimla, že som tam zabudla napísať napr. Myslela som to ako príklad, nie osobne na teba, že by si to robila. Sorry ak to bolo tak pochopené. Ale súhlasím, že ľudia to robia, viac menej z nevedomosti. Napr. moja sestra zverejnila moju fotku zo štátnic na FB (v dobrej vôli) a jej kamošky mi tam písali gratulácie. Sestra nadšená, som sa dívala, či jej nehrabe. Ja nemám okrem MK žiadne soc. siete a ona to tam vyvesí. Haló, neprajem si to, neprotrebujem ku šťastiu v svojom živote zdieľať a zbierať like... . Strááášne sa urazila a nevidela na tom nič zlé. Proste, ja som bola tá divná keď som si to neželala. Nezdieľam fotky, s ľuďmi kt. vidím raz za päťročnicu a cudzími ľuďmi. Keď tak, pošlem mailom. Ale ja som v tomto "konzerva"

autor
19. apr 2023

@jamimo nemusíš sa vôbec ospravedlňovať práveže si to napísala slušne bez toho aby si ma ponizovala