Nechcem udať otca dieťaťa, ktorý už má spísaný papier uznaného otcovstva pred narodením dieťaťa

charlieglea
31. okt 2020

Chcem sa spytat,mam pred porodom par tyzdnov, s otcom dietata mame spisane na matrike tlacivo ze je otcom este nenarodeneho dietata, no situacia sa zmenila natolko medzi nami, ze by som bola radsej keby moja dcéra ho nemala ani uvedeneho ako otca, nechcem aby si narokoval proste na malu, stal sa z neho nezodpovedny clovek. Da sa s tym nieco robit? Mozem po porode povedat ze otec je neznamy? I ked uz je na matrike evidovany?

sissy27
31. okt 2020

@charlieglea ak už je papier na matrike, tak neurobíš nič. Si predstav, že by sa tvoj ex takto rozhodol, že vlastne nechce byť zapísaný v rodnom liste a bez tvojho vedomia by to stiahol, asi by ti to neprišlo úplne v poriadku, že?

lucka_ke
31. okt 2020

aj keby sa dalo (ale asi nie) mohol by žiadať testy otcovstva

renata1405
31. okt 2020

Len ho uved aspon ti bude platit vyzivne neurob mu tu radost ze sa z toho vyzuje

charlieglea
autor
31. okt 2020

@renata1405 noooo... I tak si myslim ze mi bude skor robit problemy nez platit vyzivne..ake ma vlastne naroky na dieta , ked nebude mat napr. Pracu, byvanie atd...

mogaa
31. okt 2020

@charlieglea presne...ak by si ho neuviedla, nemáš ani výživné....

charlieglea
autor
31. okt 2020

@mogaa ale onje teraz na lieceni, a vymysla ze pojde proste prec odtial kvuoli tomu ze sa mala ma narodit ale i tak nema kde byt, nema byvanie atd, ja sa onho starat nemienit.. A bude ma otravovat ze chce malu.. Vyzivne.. Podla mna od neho neuvidim...

renata1405
31. okt 2020

@charlieglea mne tiez neplatil no nakoniec ked nechcel ist do basy tak vsetko doplatil aj tak co sa tyka naroku na dieta to nechaj na sud on si musi poziadat ak sa bude chciet stretavat s dietatom

mogaa
31. okt 2020

@charlieglea ty vieš čo bude o 10rokov? to že teraz nemá prácu a vlastné bývanie neznamená, že z neho bude bezdomovec do konca života.....ak by si ho neuviedla, môže žiadať súdne o uznanie otcovstva a okrem výživného by mu súd určil aj styk otca s dieťaťom....a ak ho neuvedieš , nebude ani výživné a dieťa nie sú len plienky u dojčaťa.....ako slobodná mamička sa budeš musieť sakra otáčať ....ak by neplatil výživné určené súdom, môžeš žiadať náhradné výživne od štátu, ak by sa mu niečo stalo, dieťa dostáva sirotský.....

kubkovamama
31. okt 2020

@charlieglea ja mam zas skúsenosť,že lepšie by bolo bez neho...Syn už je veľký,vidaju sa minimálne,výživné bol tiež boj a až keď súd určil doplatenie dlhu aj ten musela poslať jeho partnerka po termíne splatnosti.My sme mali za tých x rokov toľko konfliktov a zloby z jeho strany,že naozaj strasne lutujem,že som sa vtedy rozhodla o zápis o otcovstve.Za mňa by som poradila,ze nie,radšej úplne sama ako sama s magorom za patami.No netuším,či sa to dá ešte stiahnuť..no myslím,že by to malo ísť,veď stať sa vždy môže čokoľvek.Zavolaj si na matriku

tilko
31. okt 2020

si teraz viac menej rozrušená, sklamaná...možno nahnevaná aj znechutená....ale to je teraz a dieťatko nie je ešte ani na svete...
- výživné či náhradné výživné alebo dokonca sirotské sa vždy zíde...tvoje dieťa má na to právo
- jedného dňa sa aj tak dieťa bude snažiť zistiť kto je jeho tatko, bocian deti nenosí
- možno tatka osvieti a jeho životná situácia sa natoľko zemní, že bude chcieť byť dobrým otcom
- a možno nebude mať záujem byť otcom a bude mu jedno, že si dieťa osvojí tvoj nový muž
- a môže sa stať, že ti bude tatko robiť naschvál a budete sa ťahať po súdoch ....

Život nie je nalinajkovaný....sústreď sa hlavne na to, aby si bola v pohode a porodila zdravé dieťatko 😉
Ono sa časom všetko ukáže a nič nie je neriešiteľné aj neskôr.
Otec má tiež svoje práva a keď už raz o tom vie, že je otec...hm...keby si ho neuviedla ako otca, môže sa domáhať otcovstva tak či tak... a potom to bude tiež riadny kolotoč...
Nepíšeš, že prečo je otec tvojho dieťaťa na liečení...zdravie?alkohol?drogy?....

charlieglea
autor
31. okt 2020

@mogaa oki... Baby.. Ja len ze doteraz sa staram skor ja onho a len starosti mi robi... Dobre..sak ja mu davam sancu, chcem aby bol z neho zodpovedny a normalny otec a moze sa starat o malu v takom pripade, ale zatial sa snazim tusim ja viac nez on.

moonlight1210
31. okt 2020

@charlieglea daj si aspon malu hned po narodeni zverit do starostlivosti. Trochu to posilni tvoje postavenie. Keby dostal napr. napad, ze on si ako otec partyzdnove novorodeňa berie k sebe (na co by bez toho zverenia pravo mal).

Ked je aky je, tak uz len riesit krok po kroku.

A to o zrusenie na matrike najskor iba so suhlasom vas oboch, ak sa to teda da odvolat. Na ziadost len jedneho z vas isto nie.

sense
31. okt 2020

@charlieglea ty nie si povinná o neho sa starať....
Ale zrusit to budeš môcť zrejme len na matrike z jeho súhlasom.. Dúfam že aspon meno bude mať dieťa po tebe...
Po narodení si daj zveriť dieťa do svojej starostlivosti a žiadaj vyzivne
Žiaľ nezodpovednosť nie je dôvod na zrušenie otcovstva z jednej strany

charlieglea
autor
31. okt 2020

Oki. A vie mi niekto poradit ako to je s tym zverenim dietata do mojej staristlivosti? Kde a ako mam postupovat? Ja radsej budem sama na malu nez s niekym kto mi bude robut len starosti... Chodila som do prace, mam svoj byt a rodinu kt. Mi pomoze... Davam aj jemu sancu ale ked bude vymyslat tAk mu do ruk malu nedam proste

charlieglea
autor
31. okt 2020

Neviem ani aky je postup co sa tyka rodneho listu, on ako otec by ho mal vyzdvihnut tusim a ako to prebieha ked bude napr. Na tom lieceni este? Mozem ho aj sama vyzdvihnut?
Mala bude mat priezvisko po mne samozrejme

charlieglea
autor
31. okt 2020

@tilko ano sak prave... Zivot neni nalinajkovany... Je pravda ze je otec a je pravda ze odvtedy co sme pocali malu sa vela veci zmenilo. Sa na mna vykaslal a padol do drog, zostal bez prace a bez byvania.. Ja som ale ho napisala ako otca. A potom som mu povedala nech sa da dokopy a nech ide na liecenie... Posluchol, snazi sa. Ale teraz proste zacal vymyslat ze chce byt pri malej, pri porode ja to chapem.. Ale ked pojde z liecenia prec uz ho nezoberu a kde bude? Co bude.. Myslim ze to bude chyba.. Radsej by som bola keby chvilku vydrzal, maju ho zobrat do retestu a pekne by si pomaly nasiel pracu atd a o par mesiacov by sme mohli proste dako existovat a aj vychovavat malu keby bol v pohode... Ale ked urobi chybu. Nedam mu ju do ruk... Je moje vsetko to babo

sarita510
31. okt 2020

ja by som len takto...ako k tomu to dieta pride.....

charlieglea
autor
31. okt 2020

@sarita510 nechapem..

sarita510
31. okt 2020

@charlieglea ze nebude mat otca v rl....nema narok na jeho dedicstvo ...alimenty...na nic ...kvoli tebe ...raz ti to bude vycitat asi nie za 10 rokov ale raz ano

stanulienkat
31. okt 2020

Sorry a to si kedy prisla na to,ze je nezodpovedny,ked si len teraz tehotna?

janage
31. okt 2020

@sarita510 no ked je tato drogovo zavisly to nie ze dedicstvo nebude ale aby este dlhy im neostali. A na sirotske tiez musia byt splnene nejake podmienky zrejme

charlieglea
autor
31. okt 2020

@sarita510 prosim Vas ake dedicstvo, ake alimenty... Z tohto cloveka asi nic take i tak neuvidi..

charlieglea
autor
31. okt 2020

@stanulienkat ja som na konci tehotenstva a on spadol do toho ako som otehotnela. Uz sme potom spolu neboli.predtym fungoval normalne, ale je pravda ze tiez viacmenej vyuzival asi to ze ja som zabezpecena..

charlieglea
autor
31. okt 2020

No jednoducho situacia je taka ze spolu nebudeme asi. Podla mna to aj tak všetko pokasle... Snazim sa mu pomoct, nemusela by som to robit ale stojim pri nom ale zasa odtial potial.. Nic asi kuknem ten postup co sa robi ked chcem dieťa v svojej starostlivosti

bluka2
31. okt 2020

Môžeš ísť porodiť do zahraničia

charlieglea
autor
31. okt 2020

@bluka2 do zahranicia? A co by sa tym zmenilo na celej veci... Ja tomu nerozumieeem uz... Ja uz kaslem nanho. Bud bude normalny alebo nie... Jeho zivot... Ja sa uz nim nebudem zapodievat... Prvorade je moje dieta a ja sa onho postaram aj bez neho ked nebude normalny... Zapodievam sa nim a vlastne preco? Ja sa staram onho a vlastne preco? On by tu mal byt a starat sa o nas a doteraz dokazal len splodit dieta a nic ine. Co chce, ake mat naroky potom... Som trosku uz na nervy... Sorry

bluka2
31. okt 2020

@charlieglea premysli si to, keď budeš vo väčšej pohode. Porozmýšlaj, čo sa dá od neho očakávať a zariad si to tak, aby si mala čo najväčšiu pohodičku

charlieglea
autor
31. okt 2020

@bluka2 dakujem.. Zial, co sa tyka otcovstva tak uz je tam napisany... S tym asi nic uz nerobim. Ale mate pravdu.. Porozmyslam nad vsetkym ked budem viac v pohode. Vdaka

ukulela
31. okt 2020

@charlieglea nemusíš ho ani pustiť do domu. Taktiež ho nemusíš mať pri pôrode. Nemáš prečo. A on tam bez tvojho povolenia byť nemôže. RL pôjdeš vyzdvihnúť sama, nemusí to robiť otec. Myslíš si, že keby si ho ako otca neuviedla, šiel by na súd? Ak ho uvedies, tak po pôrode si dáš na súd zverenie do opatery. Nájdi si na nete návrh, priprav si to a po pôrode hneď zanes. Detto výživné. Nezaplatí, tak mu hrozí basa. Rozmyslí si. Stretávanie s tak malým dieťatom len v tvojej prítomnosti. Neviem, ako to je, keď matka nechce, aby to prebiehalo u nej doma. To sa všetko dá zistiť.

mpg
31. okt 2020

@charlieglea A prečo ste už dopredu spísali to tlačivo na matrike?