Nechcel vám zamestnávateľ potvrdiť papier na materskú?

sonka_miro
1. júl 2020

Ahojte, prosim nakolko som prvorodicka tak som sa vcera docitala ze zamestnavatelovi musim dat pisomne oznamenie o nastupe na MD mesiac pred nastupom. Nastup mam 23.7 a oznamenie som poslala vcera. Oznamenie o tehotenstve aj s lekarskym potvrdenim som odovzdavala v januari hned ako mi potvrdili tehotenstvo nakolko po predoslych dvoch MA ma dal lekar od zaciatku na PN. Bola to nova praca v ktorej som odrobila cca 8 dni, tak sa.bojim ze mi budu robit problemy. Mate skusenost ze vam.nechcel potvrdit zamestnavatel papier na MD?

mogaa
1. júl 2020

@sonka_miro a PP trvá? lebo ti ho mohli ukončiť aj keď si bola tehotná ale bola si v skúšobnej dobe

fokuska
1. júl 2020

@sonka_miro Nema preco robit problemy. Je to vec, ktoru je povinny urobit, nie je to nic nad ramec, takze vobec nerozumiem preco by to nemal potvrdit alebo robit nejake problemy.

sonka_miro
autor
1. júl 2020

@mogaa ano PP trva

daniela1911
1. júl 2020

@sonka_miro
Neboj sa, ako píšu baby vyššie, keby ťa chcel vyhodiť už to urobí - pracovala si 8dni v skúšobnej dobe. Teraz nemá dôvod robiť problémy.

sonka_miro
autor
1. júl 2020

@daniela1911 dakujem 😊

loginexistuje
1. júl 2020

stale si v skusobnej dobe preto sa porozpravaj so zamestnavatelom co planuje pravdepodobne ukonci prac pomer pri nastupe na matersku

loginexistuje
1. júl 2020

kedy mu nesies najblizsiu prechodku z PN ten papier co mu musis odovzdavat kazdy mesiac ? vtedy chod na personalne a preber to s nimi

sonka_miro
autor
1. júl 2020

@loginexistuje papier si nosim sama na socialnu a nemoze ma vyhodit nakolko som v ochrannej lehote , moze iba v urcitych pripadoch ak pracovne miesto zrusi, zrusi sa firma, alebo by som spravila nejaky pruser inak nie. Ale uz mi konecne odpisali tamze vsetko dohodnute. Ale dakujem kazdej za rady. 🙂

loginexistuje
1. júl 2020

@sonka_miro tak pockaj ty so prever ci tvoj pracovny pomer trva vobec a vyhodit ta moze lebo tebe sa skusobna lehota predlzuje o cas co si bola na PN
tj ty mas pred sebou este takmer celu skusibnu lehotu a tam sa ukoncuje pracovny pomer bez udania dovodu
ale z toho co pises ze nosis prechodku na socialku tak tvoj pracovny pomer skoncil uz davnejsie a zamestnavatelovi noc neoznamujes lebo ho nemas
samozrejme z pohladu socialnej poistovne si v pchrannej lehote a pre materske este musis splnit 270 dni poistenia

mogaa
1. júl 2020

@sonka_miro zamstnávateľ s tebou môže ukončiť PP aj keď si tehotná - ak si počas skúšobnej doby. A ako píše
@loginexistuje skúšobná doba sa ti predlžuje o dobu PN - takže v postate si stále v skôšobnej dobe a môže s tebou skončiť PP (hoci si tehotná ale počas skúš.doby môže).....Na tvojom mieste si to naozaj preverím na SP, veď stačí ak si tam zavoláš - prechodka o pokračovaní PN sa odovzdáva zamestnávateľovi, nie SP.....

fokuska
1. júl 2020

No snad by vedela, ze s nou PP ukoncil, nie?
A prechodku potrebuje SP, zamestnavatelovi staci kopia alebo info, ze je nadalej PN.

mogaa
1. júl 2020

@fokuska no pokiaľ mu nedala vedieť že pokračuje v PN tak mohol PP ukončiť...

daniela1911
1. júl 2020

@mogaa keby ukončil pracovný pomer je povinný jej poslať toto ukončenie!

fokuska
1. júl 2020

@mogaa Pokial nedala vobec vediet tak ano, ale ved musel jej dorucit oznam o skonceni, takze by vedela, ze s nou skoncil. Ak teda autorka hovori pravdu.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

@loginexistuje pracovny pomoer stale trva,zamestnavatel ma poziadal o to aby som si prechodky nosila na SP, a kazdy mesiac im dala vediet ci v PN pokracujem. A vceea som pisala aj s babou s personalneho. Ked aom tehotna ani v skusobnej ma nemoze lem tak vyhodit, vsetko som si zistovala, keby mohlk tak ma vyhodia, lebo aj s manzelom sme pracovali v tej istej firme a jeho par dni po doruceni mojej PN s oznamenim o tehu vyhodili( tiez bol v skusobnej) s tym ze som im to skomplikovala ale mna vyhodit len tak nemozu. A mam splnenych viac ako 270 dni za posledne 2 roky.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

@mogaa viem ze skusobna doba sa predlzuje, a prechodku odovzdavas podla dohody so zamestnavatelom, je to aj na stranke SP, mma zamestnavatel poziadal aby som si ich odovzdavala sama a davala im len pisomne info o pokracovani alebo ukonceni PN.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

@mogaa dala som mu vediet tak ako som uz spominala, a keby so mnou ukoncil PP tak minimalne mi pride papier. Ale ako som pisala vcera som pisala s personalnym a papier o ukonceni PN a nastup na MD im mam doniest a oni to potvrdia a poslu na SP. Takze PP stale trva.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

@fokuska ano vravim pravdu, vsetko som uz rozpisala v odpovediach.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

Prikladam mail z personalneho. Dakujem za vsetky rady.

fokuska
2. júl 2020

@sonka_miro Mozu s tebou ukoncit PP aj v skusobnej dobe, ale kedze si tehotna, tak musia uviest dovod preco. S netehotnymi mozu ukoncit v skusobnej PP bez udania dovodu. U teba by musel byt dovod a ten nesmie byt to, ze si tehotna.
Takze oni moznost stale maju, len mozno o nej nevedia 🙂 alebo vedia ale napr. nechceli ti zle kvoli materskej, tak ti zmluvu nechali.

sonka_miro
autor
2. júl 2020

@fokuska ano presne ako pises , tak som to aj ja citala. Moc Ti dakujem 😊