Ahojte, prosim nakolko som prvorodicka tak som sa vcera docitala ze zamestnavatelovi musim dat pisomne oznamenie o nastupe na MD mesiac pred nastupom. Nastup mam 23.7 a oznamenie som poslala vcera. Oznamenie o tehotenstve aj s lekarskym potvrdenim som odovzdavala v januari hned ako mi potvrdili tehotenstvo nakolko po predoslych dvoch MA ma dal lekar od zaciatku na PN. Bola to nova praca v ktorej som odrobila cca 8 dni, tak sa.bojim ze mi budu robit problemy. Mate skusenost ze vam.nechcel potvrdit zamestnavatel papier na MD?
@sonka_miro Nema preco robit problemy. Je to vec, ktoru je povinny urobit, nie je to nic nad ramec, takze vobec nerozumiem preco by to nemal potvrdit alebo robit nejake problemy.
@mogaa ano PP trva
@sonka_miro
Neboj sa, ako píšu baby vyššie, keby ťa chcel vyhodiť už to urobí - pracovala si 8dni v skúšobnej dobe. Teraz nemá dôvod robiť problémy.
@daniela1911 dakujem 😊
stale si v skusobnej dobe preto sa porozpravaj so zamestnavatelom co planuje pravdepodobne ukonci prac pomer pri nastupe na matersku
kedy mu nesies najblizsiu prechodku z PN ten papier co mu musis odovzdavat kazdy mesiac ? vtedy chod na personalne a preber to s nimi
@loginexistuje papier si nosim sama na socialnu a nemoze ma vyhodit nakolko som v ochrannej lehote , moze iba v urcitych pripadoch ak pracovne miesto zrusi, zrusi sa firma, alebo by som spravila nejaky pruser inak nie. Ale uz mi konecne odpisali tamze vsetko dohodnute. Ale dakujem kazdej za rady. 🙂
@sonka_miro tak pockaj ty so prever ci tvoj pracovny pomer trva vobec a vyhodit ta moze lebo tebe sa skusobna lehota predlzuje o cas co si bola na PN
tj ty mas pred sebou este takmer celu skusibnu lehotu a tam sa ukoncuje pracovny pomer bez udania dovodu
ale z toho co pises ze nosis prechodku na socialku tak tvoj pracovny pomer skoncil uz davnejsie a zamestnavatelovi noc neoznamujes lebo ho nemas
samozrejme z pohladu socialnej poistovne si v pchrannej lehote a pre materske este musis splnit 270 dni poistenia
@sonka_miro zamstnávateľ s tebou môže ukončiť PP aj keď si tehotná - ak si počas skúšobnej doby. A ako píše
@loginexistuje skúšobná doba sa ti predlžuje o dobu PN - takže v postate si stále v skôšobnej dobe a môže s tebou skončiť PP (hoci si tehotná ale počas skúš.doby môže).....Na tvojom mieste si to naozaj preverím na SP, veď stačí ak si tam zavoláš - prechodka o pokračovaní PN sa odovzdáva zamestnávateľovi, nie SP.....
No snad by vedela, ze s nou PP ukoncil, nie?
A prechodku potrebuje SP, zamestnavatelovi staci kopia alebo info, ze je nadalej PN.
@mogaa keby ukončil pracovný pomer je povinný jej poslať toto ukončenie!
@loginexistuje pracovny pomoer stale trva,zamestnavatel ma poziadal o to aby som si prechodky nosila na SP, a kazdy mesiac im dala vediet ci v PN pokracujem. A vceea som pisala aj s babou s personalneho. Ked aom tehotna ani v skusobnej ma nemoze lem tak vyhodit, vsetko som si zistovala, keby mohlk tak ma vyhodia, lebo aj s manzelom sme pracovali v tej istej firme a jeho par dni po doruceni mojej PN s oznamenim o tehu vyhodili( tiez bol v skusobnej) s tym ze som im to skomplikovala ale mna vyhodit len tak nemozu. A mam splnenych viac ako 270 dni za posledne 2 roky.
@mogaa viem ze skusobna doba sa predlzuje, a prechodku odovzdavas podla dohody so zamestnavatelom, je to aj na stranke SP, mma zamestnavatel poziadal aby som si ich odovzdavala sama a davala im len pisomne info o pokracovani alebo ukonceni PN.
@mogaa dala som mu vediet tak ako som uz spominala, a keby so mnou ukoncil PP tak minimalne mi pride papier. Ale ako som pisala vcera som pisala s personalnym a papier o ukonceni PN a nastup na MD im mam doniest a oni to potvrdia a poslu na SP. Takze PP stale trva.
@fokuska ano vravim pravdu, vsetko som uz rozpisala v odpovediach.
@sonka_miro Mozu s tebou ukoncit PP aj v skusobnej dobe, ale kedze si tehotna, tak musia uviest dovod preco. S netehotnymi mozu ukoncit v skusobnej PP bez udania dovodu. U teba by musel byt dovod a ten nesmie byt to, ze si tehotna.
Takze oni moznost stale maju, len mozno o nej nevedia 🙂 alebo vedia ale napr. nechceli ti zle kvoli materskej, tak ti zmluvu nechali.
@fokuska ano presne ako pises , tak som to aj ja citala. Moc Ti dakujem 😊
@sonka_miro a PP trvá? lebo ti ho mohli ukončiť aj keď si bola tehotná ale bola si v skúšobnej dobe