Dobrý deň, píšte, komentuje vaše príhody, životnú výzvu po návrate zo zahraničia. Ako to zvládli deti v škole? Našli ste si prácu? Východ Slovenska-Poprad a okolie.
Neľutujete?
@weronika171717 skupina je založená pre tých, ktorí sa vrátili....a nie čo sa sťažujú
@wewerka01 keď sa chcem vyjadriť, tak sa vyjadrím. Snáď mi nebudeš ty určovať co mám a čo nemám napísať. 😁
Žila som mimo SR 3 roky...žilo sa mi tam ťažko, síce som pekne zarobila ale bola to otrokárčina, nemala som garantovanú dovolenku ako tu doma, zamestnávateľ mi nechcel dať riadnu pracovnú zmluvu, domov sa mi podarilo dostať asi tak raz ročne. Chýbala mi rodina aj priatelia a tak som sa vrátila. Síce zarobím menej a stále počúvam ako je to Slovensko otrasné ale už sa odtiaľto nehnem :D doma je doma....
@wewerka01 my sme sa vrátili po 10 rokoch z irl. Vedeli sme do čoho ideme.ze to tu nie je ruzove.zili sme si tam veľmi dobre, skvelá skúsenosť, naucili sa spoliehať na seba a všetko si vyriešiť sami. Mali sme skvele práce, dobre platy ale žiadnu rodinu okolo seba.nepotrebujem ich mať pri sebe každú chvíľu, ale stačí vedomie že sú za hodinku u nás.chceli sme aby videli dcéru vyrastať, aby sme im boli bližšie ak niečo potrebuju. Žijeme na Liptove, okolo nádherná príroda, dieťa nam behá po lúkach s vetrom vo vlasoch, mimo ruchu veľkomesta.my sme spokojní.chyba mi írska dobroprajnost a to že všetko sa dá a s úsmevom, ale máme tu svoj mikrosvet, do ktorého pustame ľudi, ktorí zmyslaju podobne. Ide o to, ake máš očakávania.nir všetko na Slovensku je zle.🙂
Neterka sa itež vrátila z Írska a neľutuje,,,,vie prečo sa vrátila a viac o nerieši....narodila sa jej dcérka a tam jej chýbala rodina.....predsa len v cudzej krajine vychovávať dieťa ked tam človek nemá poriadne zázemie, rodinu, kamarátov....
My sme asa vratili po 16rokoch z uk ,manzel po 24r. a vobec nelutujem a to sme uz 2roky na svk,,,zili sme v Tatrach 2roky a teraz sme sa prestahovali do Presova...syn 8rocny zacal sukromnu anglicku skolu a zatial klop klop super a maly syn 3rocny zacal skolku.. mentalita na svk sa neda porovnat zo zahranicim !!!! Manzel si tu rozbehol biznis a zatial sa nam v tom dari a ja domacnost a popritom mu pomaham s firmou... mne chybala rodina., hlavne rodicia,,,, nikdy som nechcela vychovavat deti v zahranici,,,vzdy sme tam boli na druhej kolaji...kazda krajina si drzi svojich ludi (moj nazor)... to ze ludia a system na svk je 100 za opicami ignoruj ,lebo clovek by asi zcvokatel..vela ludi a veci ignorujem...beriem vsetko pozitivne A zatial sme vsetci HAPPY !!!
@alenamihal wau super, máme rovnaky vek syna 8r, tiež rozmýšľam nad súkromnou školou. Len €1800 ročne je veľa :(
1800eur ??? to vazne ?? nas vysla 950 rocne ,ale v tom je uz vsetko strava ,druzina ..takze ja som max spokojna ....
@alenamihal s družinou €1600, iba škola €1200, plus iné poplatky
mozem povedat, ze to bolo jedno z najhorsich rozhodnuti co som zatial urobila. Slovenska mentalita mi vobec nesedi. Zdravotnictvo, skolstvo je des. Som rada, ze som zas vonku, aj ked teraz len v CR, ale aj tak je tam citit rozdiel.
@wewerka01 ja by som zo Slovenska najradšej odišla a nie, aby som sa sem vracala. Ale to je môj, názor.