Dobrý deň, končí mi RD, chcela som sa vrátiť do zamestnania, no zmenila sa tam pracovná doba, síce sa začína len o hodinu skôr ale, tým pádom tam nemôžem pracovať, keďže školku otvárajú neskôr. Prosím o radu ako postupovať, mám nárok na odstupné aj keď pracovný čas v zmluve nemám presne dohodnutý, nakoľko sa tam pracuje na smeny, poobednne pár krát do mesiaca nie sú problém ale ráno to časovo nestihnem. Ďakujem za rady
@25bib tým že dáš výpoveď/dohodu o skončení PP ty,nárok na odstupné mať nebudeš...takže tvoje možnosti sú, že buď sa so zamestnávateľom dohodneš na inej prac.dobe alebo môžeš mať maximálnu podporu(dohoda o sk.PP a čerpať 1deň dovolenky)....prípadne si to zariaď inak - ráno k dieťaťu mama, sestra, suseda, študentka ktoré dieťa odnesú aj do škôlky.
Dobrý deň, neviem, či je táto diskusia ešte aktívna, ale skúsim sa opýtať. Volala som aj na ,,socialku,, samozrejme, ale odpovedi som sa vlastne dočkala. Som na RD so 16m synom, som stále som zamestnaná, resp. mám zmluvu. Chcem dať syna do jaslí a nastúpiť do práce. Ale do inej práce. Chcem sa spýtať, keď nastúpim do roboty a dám výpoveď v pôvodnom zamestaní a otehotniem budem mať nárok na materskú alebo zas až keď odrobim 270 dni ? Aj keď vlastne budem poberať stále rodičovský až do 3 rokov syna a bol by to kvazy reťazovy porod ?
Snáď je to pochopiteľne, pýtam sa lebo mala som prvý krát problém otehotnieť, chcem ísť pracovať, lenže do pôvodného zamestnania nastúpiť nemôžem mám možnosť ísť pracovať do inej firmy len sa bojím že ako zákon schválnosti otehotniem hneď a nárok na materskú mat nebudem. Ďakujem za odpoved ak nejaká bude
@25bib A nedá sa aby ti zamestnávateľ vyhovel a upravil ti pracovný čas ako matke? Naša kolegyňa to tak mala.