Dobrý deň,
obraciam sa na vás s prosbou, či by ste mi nevedeli niekto naphodou poradiť.
Pred niekoľkými mesiacmi som sa odhlásila z úradu práce kvôli brigáde zahraničí. Teraz sa chcem naspäť prihlásiť, vypĺňam potrebné formuláre a treba mi ešte čestné vyhlásenie. Ale mám pochybnosti lebo podpisom potvrďujem, že som nemala žiadne príjmy, ktoré som vlastne mala.
Vedeli by nejako na to prísť? Napríklad, že mi boli tie peniaze poslané na účet?
Ak ste boli niekto v takejto / podobnej situácií, poraďte mi prosím.
Každému vám vopred ďakujem za každú radu.
Prajem vám pekný deň.
aké vyhlásenie? na úrad práce sa môžeš zaregistrovať kedykoľvek keď prídeš o prácu, nerozumiem tvojej otázke
@alenah31 Nebola práveže žiadna zmluva, nechcela som to priamo nápisať. Takže by som nemala mať žiadne problémy podľa Vás?
@petruska1511 ak si tam robila na čierno, nemajú to ako zistiť....po dobu čo si bola odhlásená z UP si treba doplatiť ZP
@petruska1511 urcite nie...pri praci na cierno je prijem nepreukazatelny😉 @lucka_ke chcu vyhlasenie, ze medzi tym ako jej vypocitali podporu prvy krat a obdobim kedy sa dobrovolne z UP odhlasila nemala prijem, ktory by ovplyvnil vysku podpory, ktoru chce teraz docerpat, prijem zo zahranicia, z ktoreho ma v danej krajine narok na podporu resp prijem, ktory jej teraz umozni narok na podporu (predtym mohli chybat dni PvN).
to mi nenapadlo, že nedočerpala podporu, myslela som, že sa len potreuje prihlásiť
@petruska1511 načo si sa potom od hlasovala s úradu keď si nemal zmluvu
@petruska1511 išlo o oficiálnu brigádu na zmluvu? Vtedy ťa zamestnávateľ registruje do databázy a je možné to zistiť cez európsky centrálny register (overuje sa tak napr., aby sa nevyplácalo duplicitne zdr. poistenie, prídavky na dieťa, atď). Inak nie - to, že ti niekto poslal peniaze na účet z iného štátu sa určite nepreveruje.