Nástup na PN mesiac pred materskou

ivana6688
1. mar 2019

Ahojte babenky, chcela by som sa vás popýtať možno mi poradíte. Chcela by som sa dat vypísať na PN mesiac pred nástupom na MD. Skrz to ze momentálne mám navýšenu mzdu na najvyššiu materskú a zbytočne by som oplacala vysoké odvody ten posledný mesiac. Pýtala som na gynekológa ci by bolo možné ma vypísať ten ma hneď odmietol že skôr aby som išla za obvodnou. Boli ste niektorá v takejto situácii? Poradili by ste mi co mam povedať obvodnej že aky mam problém AB y ma ona vypísala la? Ďakujem vám

janulka257
1. mar 2019

@ivana6688 ahoj, prepáč ale nechápem prečo ťa gynekológ nechce vypísať PN :( .. veď papier znesie veľa, kľudne ťa mohol nechať doma, že ti hrozí predčasný pôrod.. :( ja by som asi všeobecnej povedala pravdu, a aj niečo v zmysle že som unavená a tak..a zobrala by som jej kávu a bonboniéru alebo niečo také 😁😁

ivana6688
autor
1. mar 2019

@janulka257 tiež som ostala prekvapená že ma nechce vypísať však to je už posledný mesiac pred MD, tak musím ísť k obvodnej. To je samozrejmosť že jej niečo zoberiem len dúfam ze ma vypíše 🙄

veronikaszabova
1. mar 2019

@ivana6688
@janulka257
Baby nehnevajte sa, ale skoro ma zdvihlo zo stolicky! "Zobrala by som kavu a bonbonieru"..."to je samozrejmost, ze jej nieco vezmem"...

lubik87
1. mar 2019

@ivana6688 ja som.nikdy nič nebrala k dr . Povedz že ťa bolía kríze že nevieš stat a gynekológ to nerieši... vypíše ťa aj bez čokolády

ivana6688
autor
1. mar 2019

@lubik87 a keď ma vypíše na kríže tak neposiela aj na niake rehabilitácie alebo na niake špeciálne vyšetrenie?

simona232323
1. mar 2019

@ivana6688 Nie , bolia ta krize z tehu a ked si tehu , ziadne rehabilitacie. Ked ta nevypise gyn.urcite chod k obvodnemu.

evittam
1. mar 2019

@janulka257 Ze by preto lebo nema dovod?! Je zdravá tehotna žena....
@ivana6688 Dúfas? Ty ako lekar by si si robila mozne problémy? Co ti je? Si len tehotna? Buď rada...

lubik87
1. mar 2019

@ivana6688 si tehotná maximálne ťa pošle k ortopedovi a ten na masáže.si tehotná nič ti robiť nemôžu. A usúdila že.je to tehotenstvom

janulka257
1. mar 2019

@veronikaszabova veď sa nemusis hneď urazat 😁☮️

janulka257
1. mar 2019

@evittam ty si nejaká nastartovana... veľmi dobre viem, že sú rovní a rovnejší a tak je to aj s pacientami u lekárov.. niekomu dá PN bez problémov aj na nič a niekomu nie
@veronikaszabova ak chcem niečo navyše považujem za slušnosť lekárovi niečo zobrať
☮️

evittam
1. mar 2019

@janulka257 Ja? Vobec nie.😁😉 Mne je to jedno. Ako si kto zariadi tak ma. Len ma zarazila skutočnosť ze niekoho zdravého vie vytočiť ze ho lekár nevypise na PN. To je vsetko.

evittam
1. mar 2019

@janulka257 A slusnost? Lekárovi niečo vziat? Je to úplatok.😉 Tak sa to oficiálne volá. Kedysi to boli vajicka,slivky,kacka,....Dnes obalky, kava, alkohol....Ja nenosím nic.

mogaa
1. mar 2019

@ivana6688 tak jasne že ti nemusí dať PN a to ani gynekolog ani obvodná - revízny u nás raz týždenne kontroluje aktuálne PN u obvodnej...týždeň by u obvodnej nemal byť problém, ale ak zbadá dlhšiu PN tak to bude riešiť že prečo taká dlhá...a obvodná si zrejme kvôli tebe nebude robiť problémy....rovnako gynekológ - do karty by ti musel napísať neexistujúce príznaky a problém by nastal keby sa niečo naozaj stalo - prečo nenavrhol častejšie kontroly, prečo ťa neposlal do nemocnice, prečo nedal žiadnu liečbu.....rovnako nemusíš dostať vychádzky, takže môžeš mesiac pred pôrodom presedieť doma.....

evittam
1. mar 2019

@mogaa Ale ved doniesie kávu alebo bonbóny a bude to ok😁😉. Také slovenské....

mogaa
1. mar 2019

@evittam tak ak by sa niečo stalo a niekto by si prezrel kartu a že ťažkosti boli už predtým(fiktívne) a neriešilo sa to nijak iba PN-kou, tak bonbónky a káva by to nespravili....kludne by to mohlo byť aj na zanedbanie zdrav,starostlivosti....viem že niektorí gynekológovia to robia, ale vždy je to na ich triko....pokiaľ sa niečo stane, naozaj môžu mať vážny problém.....

evittam
1. mar 2019

@mogaa Ja viem ale ako tu čítaš staci bonboniérka a fľaštička 😉. Ja som to myslela ironicky. Slovac sa nezmenila, cest výnimkám. Bohužiaľ.

veronikaszabova
1. mar 2019

@janulka257 ja som sa neurazila, ja take uplacanie nepraktizujem

baryana
2. mar 2019

@ivana6688 pn by ti mala vypisat obvodna. Ja som uz bola unavena, nevladala som, mala som dost nadvahu, bez problemov ma vypisala mesiac pred materskou.