Ahojte, neviete mi náhodou poradiť ohľadom príspevku pre slobodne mamičky? Neviem, ci sa niečo také dostáva, alebo ci mám na niečo takéto nárok, ale od viacerých ludi som počula, ze si to mam pre zistiť... Len neviem kde...nemáte niekto skusenosti? Ďakujem
Akože aký príspevok? A si slobodná alebo osamelá? Osamelá je taká, ktorá je s dieťaťom sama, sama v domácnosti, t.j. žiadne iné osoby (ani partner, ani rodičia, nikto). Osamelá (nie slobodná) má nárok na dlhšie poberanie materského. Ale to je asi tak všetko.
si slobodna mamicka alebo osamela matka = partnera mas alebo nemas? ak si osamela matka mas narok na dlhsiu matersku 37 tyzdnov (za predpokladu, ze na nu splnas narok) a co sa tyka ostatnych prispevkov, pokial viem neexistuje ziadny iny specialny prispevok pre slobodne mamicky okrem standardnych t.j. tehotenske, materska, rodicovsky, po dovrseni 28 dni dietata kocikovne a este rodinne pridavky, samozrejme na tehotenske a materske je potrebne splnit podmienky naroku
dlhšia materská ak si osamelá, plus výživné
@mamicka_1993 nic take neexistuje, pokial mas v rodnom liste meno otca, tak jednoznacne vyzivne na dieta, jedine co viem, ze mas narok na dlhsiu matersku a potom uz len rodicak, neskor ak sa nezamestnas tak asi len hmotnu nudzu
žiadny extra príspevok pre slobodné mamičky neexistuje...máš nárok na dlhšie obdobie poberania materskej, ale žiadny extra príspevok nie je...