Ahojte.....chcem sa spytat ci mi vznikne narok na podporu v nezamestnanosti.....v septembri mi konci rodicovska dovolenka ...predtym som pracovala 5r. vo firme kde prac. pomer stale trva,na rodic.som 5r.(mam 2 deti 5r, 3r).Naspat do zamestanania nemozem nastupit z dovodu nevyhovujecej dochadzky a prace na 2 smeny maminy ktore ste boli v takej situacii.....mam ziadat od zamestnavatela aby mi dal vypoved dohodou?.dakujem za opovede
@fialkatina dnes som volala s uctovnickou z firmy a potrebovala vediet ci bude moj prac.pomer trvat....ak nie tak ku tomu septembru kedy konci ten rodicak mi daju vypoved s 2 mesacnou lehotou ktora by zacala plynut uz odteraz 1.jul - chcem sa spytat je to spravny postup?dovolenku ze mi vyplatia v septembri. A este sa chcem spytat z coho mi bude vyratana podpora ak mi nedaju ten 1 den dovolenky?z toho kolko som zarabala pred 5 rokmi alebo ako to je .....
som v podobnej situacii,o 2 tyzdne mi konci RD,chcela som si vybrat ten jeden den dovolenky ale stale mi tvrdia ze mam iba pol dna,co sa mi nezda a aj na vypl. paske mam napisane 23,5 dna.Tiez by som chcela vediet ako sa mi presne vyrata podpora,viem iba ze priemer za psledne 2 roky ale neviem kolko ¨% to je.Este by som potrebovala vediet ako sa mi rata ta dovolenka bola som na MD jan. a feb. potom som isla na RD rataju sa mi aj tam nejake dni? len aby som sa vedela branit ak mam tam nejaku dovolenku a a chcem si ju vycerpat.Dakujem
ak ti pracovný pomer stale trva tak urcite mas nejaku dovolenku... po skonceni RD si nahlas 1 den dovolenky a 2 im dones vypoved(musis si ju dať sama lebo z tvojej strany su prekazky, len ak by ti oni nedali dopredu vediet ze po RD nemaju pre teba miesto) vtedy sa ti navýsi vymer. zaklad a budes mať aj max podporu ak sa nemýlim...