Nárok na podporu, keď majiteľ skončil

lenka255
16. feb 2015

budem mať nárok na podporu keď počas PN majiteľ skončil a potom som bola na materskej a na rodičovskej

gapa
16. feb 2015

@lenka255 ak si mala prac.pomer na dobu neurčitú a od ukončenia prac.pomeru je viac ako 1rok do zaevidovania na up, tak nárok na podporu nebudeš mať. Podmienkou je mať aspon 730dní poistenia v nezamestnanosti v posledných troch rokoch pred zaevidovaním na up a len dni počas trvania pracpomeru sa do toho zarátajú, nie už dni po ukončení prac.pomeru.

lenka255
autor
18. feb 2015

@gapa ďakujem mala si pravdu ,že nič nedostanem ani som sa nenahlásila na úrade len som bola na zdravotke a požiadala som o predlženú materskú len neviem či má ešte niekde ísť som z toho zúfallá robota žiadna

gapa
18. feb 2015

@lenka255
sociálku-máš postarom (ak budeš pracovať na dohodu, či praac.pomer, treba odhlášku)
upsvar- oznámiť, kto sa o dieťa stará
zp-si už vybavila
Len aby si vedela, ak sa nezaeviduješ, tak manžel nemá nárok na odpočítatelnú položku na teba v jeho danovom priznaní/ročnom zúčtovaní dane, čo ak platí dane, tak je slušná suma tiež. Je podstatný stav k 1vému v mesiaci, či si poberatel rodičovského príspevku alebo si zaevidovaná na UP (príp. si poberatel opatrovatelského či si zťp...) to aby si nebola prekvapená. Ak neplatí dane, tak je to fuk.