Nárok na podporu

alllexis13
23. feb 2017

Prosim,kto bol v poslednej dobe na podpore,treba sa teraz hlasit kazdy mesiac,alebo ako to funguje.Dostala som ukoncenie prac.pomeru a chcela by som ist na podporu na ktoru mam teraz narok.Som vsak na RD a po uplynuti podpory by som sa zase ja prihlasila na rod.prispevok.Len sa mi to zda zlozite,ak sa ma budu vypytovat,ci si hladam pracu,alebo mi ponukat miesta a ja si vlastne realne pracu zatial hladat nechcem,len chcem precerpat podporu,na ktoru by som uz neskor narok nemala...

janci05
23. feb 2017

A to ste sa na výpovedi dohodli? Lebo ak si na RD, tak ťa zamestnávateľ nemôže z práce vyhodiť.

hlinka77
23. feb 2017

Ja som teraz na podpore a hej - kazdy mesiac sa hlasim aj s potvrdenym papierikom. Ale dako sa nevypytuju, vedia, ze sa potom vratim na rodicak.

janci05
23. feb 2017

Ja som bola na podpore, ale po ukončenej plnej RD. Preukazovať si hľadanie práce som musela asi tak raz za dva -tri mesiace, ale potom neskôr každý mesiac. To bolo ale pred tromi rokmi. Veľa závisí od poradcu na ÚP ku korému budeš chodiť.

alllexis13
autor
23. feb 2017

@janci05 ja som bola cez agenturu na dobu urcitu.A ta uz uplynula...☹

alllexis13
autor
23. feb 2017

@hlinka77 a cele to prebieha takto?:prehlasim na UPSVARe rodicak na manzela a nasledne dam ziadost o zaradenie do evidencie.Po polroku poziadam o zrusenie evidencie a prihlasim sa zase naspat na rodicak?Treba este nieco niekde nahlasovat?Na socialke,alebo zdravotnej...?

hlinka77
24. feb 2017

Hej, manzel isiel na rodicak - to som normalne vybavila na UPSVAR - manzelovi som domov nosila iba papiere popodpisovat, musel podpisat prehlasenie, ze si nebude narokovat materske a aj sme odovzdavali papier na UPSVAR zo socialneho, ze teda si ho nenarokuje. Ale ked sme ho na socialnom ziadali, cudovali sa naco im to je, ked uz podpisal to prehlasenie....kocurkovo
No a ja som sa normalne prihlasila na UPSVAR na podporu a zas som nosila papiere na socialne, uz neviem presne ake oddelenie - musela som doniest zapoctove listy od zamestnavatelov za posledne 3roky, aby vedeli ci mi vobec vznika narok na davku a mailom som iba poslala papiere na zdravotku - co mi dali asi po mesiaci na UPSVAR.
cele vybavovacky trvali asi tyzden - kym sme pozhanali vsetky papiere, ale u nas su mile baby na urade, tak v pohode - vsetko vysvetlili.
...a na urad sa chodim vzdy hlasit s malym, aby im hned docvaklo, ze ja som ta, co sa vrati na rodicak 🙂