Ahojte.24.6 mal syn 3 roky .Požiadala som o predlženie zo zdr.dôvodov.Rozhodnutie ešte nemám .Kedže som 25.6 mala nastúpiť do práce a dovolenka mi nevyšla tak som išla zatiaľ na pn od 26.6 pretože deň predtým bola nedeľa.Neviem čo mi dali na ten deň asi obyčajné voľno.V práci mi povedali že som vedená že som sa do práce vrátila ale som pn.Otazka znie.Mám nárok na pn aj zo socialky?Obnovilo sa mi nemocenské poistenie?Ďakujem
@belllinka ach jaj mohla som si mysliet,že hneď tu budu komentáre tochto typu.Áno som chorá.Pre 2 rokmi mi zistili sklerozu multiplex ale pn som neriešila kedže som bola na rodicovskej dovolenke.A chcem v nej pokračovat nakoľko je syn taktiež chorý.Takisto nechcem ukončiť pracovný pomer lebo kým budem vladat o prácu nechcem prísť.
@lenka3008 ahoj, keďže si "nastúpila" na ten jeden deň do práce, respektíve dali ti voľno, ale vedú ťa tak, že si nastúpila, obnovilo sa ti tým nemocenské poistenie.
Dovolenka ti mala vzniknut pocas MD, takze zrejme ti dali jeden den dovolenky, no kedze bol vikend 🤷 ved sa informuj rovno na mzdovom vo firme. A PN by mala byt platena, dostanes vymer. Ocakavaj vsak kontrolu, kedze si nastupila takto na PN(ano, diagnozu mozes mat, ale mozu to vyhodnotit ako špekulatívne). Vôbec sa tomu necuduj, tak to proste je, ze akurat, ked mas nastupit do prace, tak sa ti zhorsi zdravotny stav. Mimochodom, pri tejto diagnoze by som tipovala, ze mas ID.
@martinkatinka dovolenku mohla vyčerpať po MD 😉
@luliu preto lepsie pytat sa na mzdovom.
Ako sa vlastne vybauje PN na želenie a ešte k tomu od konkrétneho dňa?