Nárok na OČR

jamacka
23. jan 2023

Čaute baby neviete mi poradiť? Ako často si môžem zobrať očerku na mamu počas roka?Neviem či je teraz 14dni,ale keď si tých 14 dní vyberiem, potom mam nárok po pár odpracovaných dňoch si zobrať ďalšiu?Alebo mam nárok len na 1krat do roka na očerku?

hradnapani
23. jan 2023

pocet ocr sa nerozlisuje podla toho, ci sa staras o dieta ci mamu - su to clenovia rodiny v priamom rade

vierkaa0
23. jan 2023

ano mozes. len niektori doktori s tym vedia mat problem, ale tak asi zalezi o aku diagnozu ide.

jamacka
autor
23. jan 2023

@hradnapani Myslíš,teda,že keď mi skončí očr,tak po pár odpracovaných dňoch si môžem kľudne zobrať ďalšiu?

alenah31
23. jan 2023

@jamacka môžeš...no pokiaľ to budeš opakovať často...a aj Dg. sa bude opakovať - vie sa to postúpiť posudkovému v SP k prešetreniu oprávnenosti. Stalo sa to kolegovi - mama je vdova a on jediné dieťa - jeho mama má rakovinu pľúc v 3. št., dlhodobú mu nepriznali (ona nespĺňala podmienku hospitalizácie). ☹☹

hradnapani
23. jan 2023

@jamacka ano, mozes. Tak ako pri dietati. Ale ak by sa to takto retazilo dlhsiu dobu, asi by to SP zacala skumat, lebo nemalo by ist stale o tu istu diagnozu, pokial viem. Lebo potom existuje aj dlhodoba ocr, ta je viac ako 14 dni a su tam ine podmienky.

jamacka
autor
23. jan 2023

@jamacka Ďakujem baby za radu 👍

lilinka88
23. jan 2023

@jamacka pokiaľ ide o krátkodobé ošetrovné - Max 14 platených dní, musí byť ďalšia očr buď na inú diagnózu (to si SP zisťuje cez posudkovych lekárov na akú diagnózu je ocr vystavená) alebo musí byť medzi očr rozdiel min 60 dní. Rovnako pokialyby sa očr príliš často opakovali, môže SP dať posúdiť potrebu ošetrovania

hradnapani
23. jan 2023

@lilinka88 prvykrat vidim tu lehotu 60 dni (ale je pravda, ze som nikdy po tom vyslovene nepatrala), ale cisto prakticky - ak ma dieta pocas dvoch mesiacov dvakrat zapal priedusiek, cize rovnaku diagnozu, tak rodicovi ocr neuznaju ci ako to je? lebo v praxi som sa este nestretla pri opakovanej diagnoze, ze by neuznali (bavim sa teda najma o detoch), samozrejme, bola tam pardnova pauza, ale pri skolkaroch je to divoke..

lilinka88
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilinka88
23. jan 2023

@hradnapani čo sa deti týka, je to aktuálne počas krizovej situácie inak. Diskusia je o očr na rodiča