Ahojte... som na rodičovskej dovolenke a pracovala som na dohodu o vykonani prace s pravidelným príjmom od 17.1.2014 do 31.12.2014 . Novu dohodu som uzatvorila s tym istým zamestnávateľom 17.1.2015 na cely rok. Teraz mam zdrav.problemy a zvažujem ist na marodku lebo mi hrozi operacia. Len neviem ci by som mala narok na marodku z tej dohody keď poberám rodičovsky prispevok. Neviete mi poradiť čo urobiť??? Bola by škoda to nevyužiť ak by niečo dali zo soc.poist.keď som si tak rok platila odvody z tej dohody 🙂 a hlavne budem tie peniaze potrebovať pri liečbe. Ďakujem za každú radu .
@gapa ano stale sa jedna len o jedneho a toho isteho zamestnavatela. A hlavne to, ze som na rodicovskom prispevku a nevedela som ci je mozne vzajomne poberat rodicovsky a aj nemocenske. HM som mala mensiu ako je minimalna mzda. A z coho mi budu brat prijem? Za predchadzajuci rok? Alebo z tej novej dohody?
@babulka999 ak máš mzdu menšiu ako minimum a v predch.kal.roku nemáš vym.základ u iného zam. (aspon 90dní), tak z pravdepodobného vym.základu, z ktorého by sa platilo nem.poistenie za mesiac nástupu na pn a ktorý ti napíše mzdárka do potvrdenia pre soc.poistovnu (ak je menší ako minimum, lebo sa berie ten menší)
Súbeh nemocenského a RP je možný, len podpora a RP sa nedá poberať súbežne tou istou osobou.
@gapa ďakujem
@babulka999 Kedže ti trvá nem.poistenie zamestnanca, tak nárok na náhradu mzdy pri dočasnej pn (za prvých 10dní pn od zamestnávatela) a nárok na nemocenské (od 11dna pn zo sociálnej poistovne). Neviem, kolko ti vychádzala hrubá mzda na mesiac, no nemocneské zo sp bude podla mna najviac minimum, ak je mzda nižšia, tak zo mzdy, lebo netrvalo nem.poistenie 90kal.dní a v predchádzajúcom kal.roku si predpokladám mala len vym.základ u toho istého zamestnávatela, nie iného.